Tratamente naturiste cu nuci verzi. Ştiai că poţi scăpa de tuse cu ele?


    Tratamente naturiste cu nuci verzi. Fructele te pot scăpa de o serie de afecţiunifoto: Click!
Tratamente naturiste cu nuci verzi. Fructele te pot scăpa de o serie de afecţiunifoto: Click!

Dacă până acum ştiai că din nuci verzi poţi face doar dulceaţă şi prăjituri, află că aceste fructe conţin multe substanţe nutritive ca fier, calciu, zinc, potasiu şi vitamine A, B, E, si F, benenfice pentru sănătate. Click! a selectat câteva tratamente naturiste cu nuci verzi cu ajutorul cărora poţi trata infecţiile urinare, dar poţi scăpa de stres şi de tuse.

Nucile verzi previn apariţia bolilor casdiovasculare, cresc imunitatea şi bineînţeles scad nivelul colesterolului. Specialiştii în nutriţie ne îndeamnă să mâncăm cinci porţii de nuci verzi în fiecare săptămâna, iar inima noastră va fi mai sănătoasă că a unui atlet.

Tratamente naturiste cu nuci verzi. Coaja, bună pentru stomac 

De cele mai multe ori, oamenii decojesc nucile verzi şi aruncă coajă, fără a şti ce rol important are această pentru sănătate. Învelişul este indicat pentru combaterea afecţiunilor la nivelul stomacului, precum infecţiile intestinale acute. Pentru a prepara acasă unul dintre tratamente naturiste cu nuci verzi aveţi nevoie de 300 de ml de apă în care se adaugă aproximativ cinci linguriţe de coji de nuci verzi mărunţite. Acestea se lasă la macerat aproximativ 10 ore. Se strecoară, iar amestecul rămas se fierbe cu 300 ml de apă timp de cinci minute. Cele două preparate se combină şi se recomandă consumul unui litru din acest amestec.

Nuca este recomandată şi persoanelor care suferă de infecţii urinare sau care au probleme cu tusea. Miezul de nucă prăjit combate infecţiile urinare, dar în acelaşi timp pot fi folosite şi de persoanele anemice sau pentru a scăpa de tuse. Dacă aveţi probleme cu varicele, coaja de nucă verde pusă la macerat poate fi un remediu pentru aceste vene inestetice.

Tratamente naturiste cu nuci verzi. Alungă stresul

Pentru a scapă de durerile de cap şi de stres, puteţi prepară o pastă din miezul a zece nuci verzi măcinate şi o lingură de miere. Ingredientele se amestecă foarte bine. Se adaugă un pahar cu suc natural de fructe. Acest preparat are un efect energizant şi combate stresul. Tratamentul trebuie urmat patru săptămâni.

Tratamente naturiste cu nuci verzi. Detoxifică ficatul

Nucile ajută la detoxifierea ficatului şi la fluidizarea sângelui. Din 20 de nuci mari puse într-un litru de alcool se face un macerat care trebuie lăsat deoparte 20 de zile. După acest timp, în lichidul obţinut se adaugă trei cuişoare, o linguriţă de scorţişoară, vanilie, coajă de portocală şi jumătate de kilogram de zahăr, dizolvat într-un litru de apă. Timp de o lună, se consumă câte o linguriţă din amestec înainte de mesele principale.

Tratamente naturiste cu nuci verzi. Creşterea imunităţii

Pentru întărirea sistemului imunitar se amestecă miezul pisat al nucilor cu 300 grame miere şi stafide. Se consumă câte o linguriţă înainte de masă, de trei ori pe zi.

Tratamente naturiste cu nuci verzi. Alungă disconfortul cardiac

Nucile verzi sunt bune şi pentru a scăpa de durerile cardiace. Nucile se macină, iar făină obţinută se amestecă cu stafide. În cazul în care suferiţi de colită (n.r. inflamaţie acută sau cronică a colonului) se bea cu apă făină obţinută prin măcinare, însă fără stafide.

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
gabriel mardale jpg
serban huidu si mihai gainusa
maxresdefault jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
cub anastasia soare png
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg