Tratamente naturiste pentru răceală şi gripă!
Răceala îţi dă durei de cap la propriu? Este un semn că trebuie să iei măsuri urgente. Dacă simptomele persisă, ai nasul înfundat, te doare în gât şi ai febră poţi apela la câteva tratamente naturiste pentru răceală şi gripă care sunt la îndemâna oricui.
Suntem tentaţi la primul semn de boală să dăm buzna la farmacie. Specialiştii spun însă că putem apela cu încredere la tratamente naturiste pentru răceală şi gripă, mai ales că le putem găsi uşor. În plus, remediile din natură nu dau dependenţă şi nici nu au reacţii adverse. Un adevărat ajutor atunci când eşti răcit sunt inhalaţiile făcute cu plante puternic aromate, ca menta, busuioc, cimbru, ace de brad, în combinaţie sau simple.
Tratamente naturiste pentru răceală şi gripă: Scapă de boală cu lămâie
Fructul se stoarce într-un pahar, iar la sucul obţinut se adaugă două linguriţe de miere şi coajă rasă anterior, apoi se completează restul cu apă. Se lasă la macerat două ore, după care se bea. Se consumă 3-4 pahare într-un interval de 12 ore. Zeama de lămâie te poate ajuta, de asemenea, să scapi îndată de neplăcerea nasului înfundat.
Dacă nu ai nasul rănit pe interior poţi pune, cu pipeta, câte una, două picături de zeamă de lămâie în fiecare nară. Nu e tocmai plăcut, dar efectul e imediat şi garantat, iar trucul se înscrie în seria de tratamente naturiste pentru răceală şi gripă.
Măcele şi cătina printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru răceală şi gripă
Măceşele sunt cea mai importantă sursă de vitamina C. O porţie de o linguriţă de măceşe pe zi, pentru prevenirea gripei sau două-trei linguriţe de pulbere de maceşe atunci când suntem bolnavi pot face minuni.La 100g miere se adaugă 30 g fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile, după care se dau copiilor câte 2 linguriţe/zi, iar adulţilor 2 linguri/zi. Se ia până la ora 14, deoarece este puternic energizant şi seara poate produce palpitaţii şi somn agitat.
Tratamente naturiste pentru răceală şi gripă: ceapa şi usturoriul, utile nu doar în bucătărie
Oamenii ştiu că ceapa şi usturoriul sunt bune doar la gătitul mâncării. Puţini bănuiesc ce medicamente fără egal se ascunde sub învelişul lor. Sigur că ceapa şi usturoriul are un miros puternic, de aceea mulţi nu vor să le consume. Zdrobeşte o ceapă de colţul mesei şi tine-o în dreptul nasului. Efectul este mult mai puternic atunci când ceapa este zdrobită decât dacă e taiată cu cuţitul. Îţi va desfunda nasul imediat şi te va ajuta să dormi bine, să te odihneşti, aşa că este un alt truc bun de luat în seamă din seria tratamente pentru răceală şi gripă.
În usturoi s-au descoperit mai mult de 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene. Pentru a preveni răceala sau gripă, mestecaţi câte o jumătate de căţel de usturoi dimineaţa, la prânz şi seară. Dacă răceală v-a prins deja, zdrobiţi 5-6 căţei de usturoi, amestecaţi cu 10 linguriţe de miere şi luaţi din acest preparat câte o linguriţă, din jumătate în jumătate de oră.
Tinctura de propolis şi echinaceea, alte tratamente naturiste pentru răceală şi gripă
Tinctura de propolis se consumă câte o linguriţă, dimineaţa şi seara, cu puţin ceai, în timp ce echinaceea se foloseşte sub formă de extract, tinctură sau comprimate. Se administrează încă de la debutul gripei şi până la ultimul stadiu al ei. În categoria tratamente naturiste pentru răceală şi gripă este bine de ştiut că intră şi hreanul. Se tratează sinuzita în cură de 5 zile, aplicare de 1-2 ori pe zi. Bolnavii pot face frecţii cu oţet de mentă, salvie sau levănţică, băi fierbinţi la picioare cu făină de muştar şi pot bea ceaiuri din flori de tei, de rădăcină de ciuboţica-cucului sau decoct de salcie.