Tratează constipaţia cu ulei de măsline! Chiar funcţionează!

Ultima actualizare:

    Uleiul de măsline ajută la tratarea bolilor digestive
Uleiul de măsline ajută la tratarea bolilor digestive

Potrivit mai multor studii efectuate de medici şi nutriţionişti, se pare că uleiul de măsline are efecte miraculoase în tratarea constipaţiei cronice. Iată tot ce trebuie să ştii!

Constipaţia este o afecţiune digestivă foarte des întâlnită, care ne afectează indiferent de vârstă şi care, în general, apare atunci când ai mai puţin de trei scaune pe săptămână. Asociaţia Americană de Gastroenterologie a publicat recent un studiu prin care arată că unele persoane, deşi merg zilnic la toaletă, pot suferi de constipaţie. Iar asta pentru că scaunele sunt de consistenţă dură, uscată sau în cantităţi foarte mici. Pe de altă parte, alte persoane, care au scaunde o dată la două sau chiar trei zile pot fi perfect sănătoase. Constipaţia, care se instalează din cauza anumitor alimente pe care le consumi, din cauza stresului, a schimbării mediului în care trăieşti, este o afecţiune destul de serioasă care poate declanşa dureri de stomac, balonare şi stări de greaţă. Însă, dacă durează mai mult de câteva săptămâni te poţi confrunta cu boli mult mai grave: hemoroizi, polipi colonici sau rectali, blocaje intestinale etc.

Uleiul de măsline este un tratament eficace recomandat persoanelor care suferă de constipaţie. Se pare că acest lucru se datorează în special grăsimilor naturale pe care uleiul le conţine. Astfel, o linguriţă de ulei de măsline extravirgin luată în fiecare dimineaţă pe stomacul gol poate trata cu succes constipaţia sau poate preveni această reapariţia acestei afecţiuni digestive. Atenţie, însă! O cantitate mai mare poate duce la diaree şi crampe adominale. Şi încă un lucru de care trebuie să ţii cont: tratamentul cu ulei de măsline pentru copii nu este deloc recomandat! Academia Americană de Pediatrie recomandă, în acest caz, consumul unei cantităţi mici de suc de pere sau mere sau piure de prune. Copiii cu vârste de peste trei ani pot consuma alimente bogate în fibre precum cereale integrale, prune, caise etc. Dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, du-l pe cel mic la doctor.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net