Tratează durerile de spate cu remedii de casă

Ultima actualizare:

    Foto:123rf
Foto:123rf

Te supără spatele? Ai dureri care te ţintuiesc la pat? Nu mai lua pumni întregi de calmante, ci încearcă să tratezi durerea din muşchii tensionaţi cu remedii de casă, aflate la îndemâna ta.

  • Ridică-te şi mergi puţin – Medicii te sfătuiesc să te plimbi prin casă cât de mult poţi, întrucât statul în pat încetineşte procesul de însănătoşire. Când nu mai poţi merge, stai lungit pe spate cu două perne sub genunchi. Nu sta cu faţa în jos, pentru că această poziţie îţi poate tensiona gâtul. Stând mai mult de trei zile întins în pat, muşchii vor fi predispuşi la şi mai multă durere şi slăbiciune.
  • Schimbă-ţi salteaua – De multe ori, saltelele deteriorate reprezintă cauza problemelor de spate. Este indicat să cumperi o nouă saltea sau măcar să pui un placaj cu o grosime de 7/10 cm între bază şi saltea. Dormi suficient încât să măreşti viteza procesului de vindecare. Poziţia recomandată este pe o parte.
  • Comprese cu gheaţă – Aplică timp de 24 de ore o compresă cu gheaţă pe zona afectată, pentru că va reduce inflamaţia şi va înlătura o parte din durere. Foloseşte o pungă obişnuită cu gheaţă, legume îngheţate sau cuburi de gheaţă împăturite într-un prosop. Las-o pe zona cu probleme timp de 20 de minute, ia o pauză de 30 de minute, apoi reia procedeul. Repetă timp de 4 ore, apoi fă o baie fierbinte. 
  • Relaxează-te – Înlătură tensiunea din corp astfel: meditează, fă exerciţii de respiraţie sau pur si simplu închide ochii şi stai liniştit. Te va ajuta la grăbirea însănătoşirii.
  • Masajul – Îmbunătăţeşte circulaţia şi relaxează musculatura. Răsfaţă-te cu un masaj de câte ori ai dureri, conform blog.magzone.ro.

Trebuie să mergi urgent la doctor dacă durerea de spate este însoţită de: slăbiciune progresivă şi amorţeala mâinilor sau a picioarelor, pierderea controlului urinar, durere abdominală sau toracică, dificultăţi respiratorii, dureri la nivelul maxilarului.

image
image
image
image
image
image
Ocean indian
Loto - loteria romana FOTO Shutterstock
revelion jpg
yeferson cossio jpg
ceausescu Rockeffeler1 jpg
FotoJet (1) jpg
Laptop - frauda online FOTO Shutterstock
FotoJet jpg