Traumele emoționale se datorează factorilor sociali
De zeci de ani, relația dintre factorii sociali și sănătatea mentală a fost în centrul atenției multor specialiști de renume din lumea medicală. Pe această temă, mai bine de 20 de ani, profesorul Peter Kindermann de la Universitatea din Liverpool a realizat numeroase studii statistice și a ajuns la concluzia că genetica influențează destul de puțin sănătatea mentală a semenilor noștri în raport cu stilul nostru de viață, cu factorii sociali sau cu educația primită.
În opinia profesorului Kindermann, dar și a altor personalități din universitățile de renume din lume, guvernanții cheltuiesc sume impresionante pentru studii care privesc relația dintre codul genetic al oamenilor și formele de demență ale acestora, dar nu țin seama de alte lucruri importante care ar fi de mare folos stării de sănătate a oamenilor.
Consilierea psihologică ar fi de mare folos oamenilor traumatizați
Consilierea psihologică ar fi de mare folos persoanelor care se confruntă cu traume emoționale, care sunt marginalizați din societate din motive financiare sau care nu rezistă la ritmul competitiv în domeniul în care lucrează sau trăiesc. Totodată, gestionarea rațională a dependenței de internet, de jocuri pe calculator sau a consumului de alcool și de droguri ar reduce în mod spectaculos (mai mult de jumătate) cazurile sociale care au nevoie de ajutorul psihiatrilor.