Trei greșeli de curățenie pe care le faci în baie fără să-ți dai seama
Când vine vorba despre păstrarea igienei în baie, există câteva greșeli pe care le tot facem fără să ne dăm seama. Iată la ce trebuie să fim atenţi, ca să ne protejăm sănătatea.
Știai că pe capacul de WC își găsesc adăpostul în jur de 50 de bacterii pe fiecare centimetru pătrat, printre care s-ar putea afla și E-coli sau stafilococul auriu? Sună dezgustător, însă această problemă reală îți poate pune serios sănătatea în pericol.
Iată cele mai frecvente greșeli pe care le facem cu toţii în igienizarea toaletei, dar și soluțiile la care putem recurge pentru a scăpa de grija bacteriilor și a microbilor din baie
1. Tragem apa la toaletă cu capacul de WC ridicat
Bacteriile, virusurile și particulele de mizerie din toaletă se răspândesc în aer, contaminând obiectele din baie, cum ar fi chiuveta, hârtia igienică, prosopul și chiar periuța de dinți.
2. Uneori, uităm să ne spălăm pe mâini înainte și după folosirea toaletei
Spălarea atentă a mâinilor, înainte și după folosirea toaletei, reprezintă una dintre modalitățile importante pentru a împiedica raspandirea germenilor patogeni.
3. Punem peria de toaletă umedă în suportul ei, după fiecare utilizare
Este bine știut faptul că umezeala favorizează multiplicarea bacteriilor. Ideal ar fi ca peria de WC să fie dezinfectată după fiecare utilizare, apoi lăsată lângă vasul de toaletă, până se usucă.