Trei metode indiene de a evita stresul


    Multe dintre emisiunile tv, dar mai ales reclamele,  ne bombardează creierul cu informaţii negative
Multe dintre emisiunile tv, dar mai ales reclamele, ne bombardează creierul cu informaţii negative

Zilnic ne încărcăm psihicul cu emoţii negative, indiferent de voinţa noastră. Specialistul Click! în medicina tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne sfătuieşte ce să facem ca să ţinem departe de noi stările de stres.

Observaţi-vă gândurile

Cea mai mare doză de stres vine din interior. Observaţi-vă când aveţi tendinţa de a vă adânci în gânduri negre şi gândiţi-vă la ceva care să vă schimbe starea, cum ar fi să ascultaţi muzica preferată sau să deschideţi o carte plăcută. Observaţi-vă când aveţi tendinţa de a copia gândurile negre ale altora. Psihicul e atât de influenţabil şi de aceea trebuie să selectăm ce subiecte discutăm cu alţii sau ce informaţii lăsăm să ne pătrundă în minte prin intermediul programelor TV.

În general, e bine să fim atenţi la noi, la necesităţile şi dorinţele noastre, decât să fim atenţi la programele care prezintă viaţa altora. Nu trebuie să eva­dăm din viaţa noastră pentru a fi cu gândul în altă parte, ci trebuie să trăim clipa, aici şi acum, şi să ne preocupe frumuseţea lumii noastre interioare şi a celei din imediata noastră apropiere.

Să nu lăsăm informaţiile negative să ne impregneze subconştientul

Adeseori, aceste informaţii nu ne interesează şi nici nu ne folosesc. Auzim adesea în timpul reclamelor, cuvinte ca dureri, răceală, gripă, febră, frisoane şi multe altele. Subconştientul este bombardat cu cuvinte care exprimă stări extrem de neplăcute, cuvinte care evocă boala şi suferinţa.

Când aceste informaţii ajung în subconştient, nu putem procesa negaţia „vrei să scapi” de boală, ci doar cuvintele ”răceală”, ”febră” sau ”gripă” sunt înregistrate în subconştient. La fel este şi când cineva aude ­propoziţia ”nu ai dureri”, doar cuvântul ”dureri” este înregistrat, deoarece se ştie că subconştientul nu prelucrează negaţiile. Un mijloc de a cădea în capcana stresului este de a ne lăsa creierul să fie impregnat cu informaţii care nu ne privesc.

Stresul şi suferinţa sunt prezentate la ştiri cu emoţie şi intensitate şi toate acestea impregnează inutil mintea cu informaţie negativă. Opriţi sonorul televizorului în timpul reclamelor şi evitaţi canalele de ştiri şi programele care conţin violenţă. Veţi avea astfel un somn mai bun, mintea va fi mai calmă şi veţi putea reţine informaţiile care sunt cu adevărat importante pentru dumneavoastră.

Respiraţi corect şi oxigenaţi-vă corpul

Faceţi exerciţii uşoare de gimnastică cu fereastra deschisă. Căutaţi să vă sincronizaţi respiraţia cu exerciţiile. Mergeţi pe jos şi sincronizaţi-vă paşii

astfel ca la patru paşi să inspiraţi profund şi apoi timp de patru paşi, să expiraţi. Orice tip de sport e un remediu împotriva stresului.

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
cub gabriel apostol png
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
andreea ibacka si majda jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
harry si meghan jpg
Wednesday Addams dance jpg
judecator gabriel apostol foto master chef jpg
 Lewandowski și Messi FOTO Profimedia
image
image
image
image
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg