Trucuri pentru a bea cât mai multă apă. Vara, pericolul deshidratării e mai mare

Ultima actualizare:

Vara, din cauză că transpirăm mai des, pericolul deshidratării este mai mare faţă de alte anotimpuri. De aceea, este bine să bei suficientă apă, iar pentru acest lucru nu trebuie să aştepţi să ţi se facă sete! Află din numărul de iulie al revistei Click!Sănătate ce poţi face pentru a te menţine hidratat!

Deshidratarea se manifestă din cauza aportului insuficient de lichide sau când pierderea acestora din corp este prea mare. Pericolul apariţiei deshidratării este mai mare vara, când ne expunem la temperaturi crescute, sau în episoadele de diaree, gastroenterită sau febră. Au un risc mai mare de a se deshidrata copiii, vârstnicii şi sportivii.  Apa e necesară pentru eliminarea toxinelor din corp, pentru menţinerea echilibrului lichidelor din organism, pentru buna funcţionare a organelor, a muşchilor, pentru digestie, pentru reglarea temperaturii corpului, pentru menţinerea aspectului tânăr al pielii, pentru accelerarea metabolismului şi pentru prevenirea calculilor renali. 

Cum se manifestă deshidratarea

Toate celulele din corp sunt afectate de aportul insuficient de apă, situaţie în care sunt încetinite procesele biochimice şi energetice. Digestia este îngreunată, iar toxinele nu mai pot fi eliminate din corp. Dacă îţi este sete, eşti deja deshidratat, deci nu neglija acest simptom. Alte simptome ale deshidratării sunt: durerea de cap, slăbiciunea, oboseala, urina închisă la culoare, buzele uscate, crampele şi greaţa. În cazul în care deshidratarea este severă, pot să apară dereglări de ritm cardiac şi de tensiune, dar şi halucinaţii, confuzie, convulsii şi pierderea cunoştinţei. 

Cum te poţi menţine hidratat

  • Dimineaţa, la trezire, bea un pahar mare cu apă; în timpul nopţii, corpul a fost privat de acest lichid important;
  • Pentru un plus de gust şi de nutrimente, poţi adăuga în apa de băut o felie de lămâie sau de portocală, mentă, de castravete sau pepene. 
  • Bea un pahar cu apă din jumătate în jumătate de oră dacă depui efort fizic.
  • Dacă pleci la drum, este bine să ai o sticlă cu apă.
  • După fiecare cafea băută, consumă şi un pahar cu apă. 
  • Dacă urmezi un tratament, ia medicamentul cu un pahar mare de apă. 
  • Foloseşte o aplicaţie pe telefon care să îţi amintească să bei mai multă apă. 
  • Foloseşte paiul; în acest fel, vei bea mai multă apă. Evită paiele de plastic pentru a nu contribui la poluarea planetei; alege-le pe cele de bambus. 
  • Consumă fructe şi legume care au un conţinut mare de apă (castraveţi, pepene), care îţi furnizează şi vitamine, şi minerale. Şi o doză de iaurt te poate hidrata la fel de bine ca un pahar cu apă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net