Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe și legume

Ultima actualizare:

    Simpla spălare cu apă a fructelor şi legumelor nu este suficientă, pentru că nu îndepărtează pesticidele.www.clicksanatate.ro
Simpla spălare cu apă a fructelor şi legumelor nu este suficientă, pentru că nu îndepărtează pesticidele.www.clicksanatate.ro

Consumul zilnic de fructe și legume proaspete este recomandat atât persoanelor sănătoase, dar mai ales, celor care suferă de diverse avitaminoze. Dar, te-ai gândit vreodată că acestea îți pot pune sănătatea în pericol? Află care dintre ele conțin un nivel ridicat de pesticide și cum să le speli corect înainte de a le mânca!

Este din ce în ce mai greu să mănânci sănătos. Deși sunt alimente benefice sănătății, fructele și legumele sunt tratate cu substanțe toxice. Te hrănești cu iluzia că mănânci sănătos, dar, de fapt, otrăvești corpul cu chimicale extrem de nocive.

Pentru a evita complicațiile și eventualele probleme de sănătate, trebuie să ții cont de câteva sfaturi practice de eliminare a pesticidelor din mâncare.

Pesticidele din fructe si legume – cum le poți elimina?

Mulți cred că, prin simpla spălare cu apă a fructelor și legumelor, pesticidele pot fi îndepărtate, dar spălarea numai cu apă nu este suficientă.

Evită fructele și legumele care arată impecabil. De asemenea, ocolește legumele și fructele a căror coajă este îndepărtată pe alocuri, deoarece coaja este singura care protejează fructul propriu-zis de contaminarea cu pesticide.

În cazul legumelor cu multe frunze, precum varza sau salata verde, se recomandă spălarea atentă a fiecărei frunze în parte şi îndepărtarea frunzelor de la suprafaţă.

Folosește apa caldă

O spălare temeinică a fructelor și legumelor în apă caldă te poate ajuta să scapi de unele substanțe toxice înainte de a le consuma. Astfel, prin spălarea cu apă rece, doar în jur de 75 până la 80% din reziduuri sunt îndepărtate.

Apa cu sare

O  bună soluție de îndepărtare a pesticidelor ar fi spălarea fructelor și legumelor cu apă sărată. Astfel pot fi îndepărtate majoritatea reziduurilor provenite din pesticide care se află în mod normal la suprafață.  Apa sărată te ajută să elimini cea mai mare parte a reziduurilor care există pe suprafața lor.

Află pe clicksanatate.ro mai multe metode de a îndepărta eficient pesticidele!

Așa ai auzul mai fin!

Ce plante te scapă de țânțari

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
statie metrou jpg 2 jpg
555 (9) jpg
marea unire png
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net