Uite ce se întâmplă când nu mai mănânci! Motivul pentru care înfometarea nu slăbeşte


    Înfometarea nu slăbeşte, ci deteriorează, treptat, organismulfoto: Hepta
Înfometarea nu slăbeşte, ci deteriorează, treptat, organismulfoto: Hepta

În sezonul estival, din ce în ce mai multe persoane încearcă din greu să slăbească pentru a arăta cât mai bine la plajă. Rezultatele se obţin foarte greu, cu o dietă echilibrată şi un program de exerciţii fizice stabil, însă pentru a scăpa de kilogramele în plus mai repede, cei care vor să slăbeasă apelează la înfometare.

Contrar opiniei publice, înfometarea nu este soluţia potrivită pentru a scăpa de colăcei şi pentru a avea un corp suplu şi bine tonifiat. Dimpotrivă, se pare că această metodă înrăutăţeşte condiţia fizică şi este foarte periculoasă pentru organism. Iată ce se poate întâmpla dacă nu mai mănânci.

Cum acţionează înfometarea asupra organismului

Dacă nu mai mănânci, în primele şase ore trecute de ultima dată când ai luat masa, organismul tău va încerca să îi confere energie creierului din celulele de grăsime. Cu toate acestea, creierul nu poate funcţiona cu acest tip de energie şi nu va mai putea lucra corespunzător. Ceva mai târziu, după 72 de ore, tot pentru a se suplimenta cu energie, organismul va încerca să descompună celulele proteice, ceea ce înseamnă că vei începe să pierzi din masa musculară. Acestea nu sunt singurele dezavantaje ale înfometării. Se pare că, treptat, din cauza lipsei de vitamine şi minerale, sistemul imunitar cedează, iar organismul va fi mai susceptibil bolilor şi infecţiilor. Dacă rezişti fără hrană pentru o perioadă între trei săptămâni şi 72 de zile, întregul tău organism va ceda complet.

Astfel, chiar dacă eşti disperat să pierzi rapid cele câteva kilograme în plus, este recomandat să urmezi o dietă echilibrată, bogată în nutrienţi, şi să începi să faci cel puţin 30 de minute de sport zilnic. Rezultatele nu vor apărea peste noapte, însă, pe măsură ce vei progresa, te vei simţi din ce în ce mai sănătos.

cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
profimedia 0742415693 jpg
cub emma corrin png
Kanye West
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg