Uite ce trebuie să ai zilnic în farfurie
Ştim cu toţii care sunt alimentele care trebuie evitate. Fără mâncărurile semipreparate, fără alimente conservate, mai bine zis nimic ce nu este în stare crudă şi proaspătă. Cum acest lucru nu este întotdeauna posibil, specialiştii în nutriţie ne dau câteva sfaturi despre alimentele pe care trebuie să le mâncăm în fiecare zi pentru a avea un organism sănătos şi plin de energie.
Orez, pentru reducerea colesterolului
Orezul are cel mai mare potenţial în prevenirea bolilor dintre toate cerealele. Orezul conţine multe fibre solubile, care protejează organismul împotriva bolilor cardiace, făcând arterele mai elastice şi reduce nivelul colesterolului.
Conţine şi multe proteine, care ajută în problemele musculare.
Nuci, pentru o inimă sănătoasă.
Nucile sunt bogate în acizi graşi omega 3, care ajută la funcţionarea corectă a inimii. Acestea sunt foarte bune antiinflamatoare, mai bune decât vinul roşu.
Mâncaţi 7 nuci pe zi pentru a vă bucura de beneficiile pe care acestea le aduc organismului. Mai încercaţi şi migdale, arahide sau fistic.
Fasole, pentru stimularea creierului
Fasolea stimulează funcţionarea creierului. Aceasta conţine mulţi antioxidanţi, care îmbunătăţesc funcţiile acestui organ, dar şi multe fibre. Fasolea nu are multe calorii şi ajută şi la prevenirea afecţiunilor cardiace.
Afinele previn cancerul
Afinele sunt fructele minune, care conţin antioxidanţi, care ajută în prevenirea cancerului, dar şi la diabet sau pierderi de memorie.
Pentru că acestea conţin vitaminele A şi C, ele ajută şi inima să funcţioneze corect. Încercaţi şi prune uscate, stafide sau căpşune.
Morcovi, împotriva bolilor de piele
Morcovii sunt o sursă de grăsimi solubile, betacaroten şi vitamina A, care ne ajută organismul să lupte împotriva bolilor de piele, împotriva cancerului, dar şi împotriva afecţiunilor reumatice sau a astmului. Aceleaşi efecte le au şi cartofii, ardeiul galben sau mango.
Roşii, pentru un stomac sănătos
Roşiile conţin antioxidanţi care protejează organismul împotriva cancerului, mai ales atunci când sunt consumate în mâncare, şi nu crude, aşa că sosul de roşii este recomandat.
Ele protejează împotriva bolilor de stomac, afecţiunilor la vezica urinară, prostată, plămâni, dar şi a cancerului de piele.
Spanac, pentru performanţe sexuale
Spanacul e bogat în omega 3, care ajută la prevenirea problemelor cardiace şi e o sursă împortanţă de luteină. Nutriţioniştii îl numesc "alimentul bărbaţilor" pentru că ajută la creşterea masei musculare, dar şi la îmbunătăţirea performanţelor sexuale.
Cele mai sănătoase trei lactate
Cu cât consumaţi mai multe lactate, cu atât scade riscul de diabet, spun cercetătorii americani. O componentă a laptelui ar putea reduce mult riscul de apariţie a bolii. Şi beneficiile acestora nu se opresc aici. Află care sunt cele mai sănătoase produse din lapte.
Chefirul, împotriva anemiei
Chefirul este un aliment sănătos, uşor de digerat, el dovedindu-se benefic pentru refacerea florei intestinale, întărirea sistemului imunitar, revitalizator al pielii şi adjuvant al digestiei.
În plus, datorită acţiunii bacteriilor lactice, chefirul este uşor de asimilat de organism. Specialiştii recomandă această băutură şi persoanelor care suferă de anemie.
Brânza previne osteoporoza
Brânzeturile sunt una dintre cele mai bune surse de calciu, fiind recomandate în special copiilor şi adolescenţilor pentru întărirea sistemului osos.
Brânzeturile sunt indicate inclusiv vârstnicilor, pentru prevenirea osteoporozei. Calciul se asimilează mai bine din brânzeturi decât din lapte. În 100 g brânză proaspătă de vacă se găsesc 90 mg calciu.
Iaurtul vindecă stomacul
Iaurtul are numeroase beneficii digestive. El ajută digestia, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, previne constipaţia. Este totodată un bun remediu împotriva diareei. Spre deosebire de laptele dulce, iaurtul poate fi consumat şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză.