Uite cum îţi îngrijeşti urechile!

Ultima actualizare:

    Mai citeşte mâine în revista Click!  pentru femei:Voluntar pentru  viaţă; Mâncare crudă? Ce crudă  dilemă!Fereastra, vedeta casei
Mai citeşte mâine în revista Click! pentru femei:Voluntar pentru viaţă; Mâncare crudă? Ce crudă dilemă!Fereastra, vedeta casei

Obişnuieşti să-ţi cureţi urechile cu beţişoare speciale? Ai grijă! Ele pot ajunge la timpan, o membrană uşor de perforat. Revista „Click! pentru femei" te învaţă cum poţi evita această suferinţă şi care sunt cele mai bune metode de îngrijire.

Igiena incorectă a urechilor poate afecta auzul. Medicii ORL atenţionează că beţişoarele pentru urechi inserate prea adânc pot deteriora timpanul (foloseşte-le doar pentru curăţarea urechii externe).

Dacă ai avut otită acută, ai grijă. Auzul tot mai slab, ţiuitul în urechi, durerile tranzitorii şi secreţiile purulente sunt semne că urechea internă este afectată.

Cum afli dacă otita ţi-a atins timpanul? Auzi un fâşâit când îţi sufli nasul sau, atunci când faci baie, apa din urechi ajunge în cavitatea bucală. Dacă timpanul este mai puţin perforat, nu ai nevoie de operaţie. Membrana se poate vindeca cu ajutorul tratamentului medicamentos, după câteva săptămâni.

Dacă timpanul nu se vindecă în întregime, otita recidivează. Urechea se poate reinfecta dacă stai în curent sau dacă-ţi intră apă în urechi. În mod normal, perforaţiile mici se vindecă total cu ajutorul tratamentului, însă există cazuri când leziunea riscă să devină în sine o afecţiune cronică.

Cu toate acestea, nu te îngrijora!Timpanoplastia este intervenţie chirurgicală care-ţi poate reface complet timpanul. De obicei, cadrele medicale recomandă această intervenţie după ce pacientul a fost supus unor serii de investigaţii amănunţite.

Iată patru reguli importante de igienă

Pentru timpane sănătoase trebuie să respecţi câteva reguli simple de igienă. E bine de ştiut că cerumenul (ceara din urechi produsă de nişte glande mici situate în peretele canalului auditiv) are rolul, ca orice secreţie, de a curăţa.

Curăţă-ţi urechile cu ajutorul unui prosop umed şi nu insera niciodată obiecte ascuţite. Atenţie la igiena în exces! Duce la iritaţii destul de grave.

Nu încerca să-ţi scoţi cu beţişoare de urechi dopurile de cerumen deoarece rişti să-ţi lezezi urechea internă şi timpanul. Poţi folosi în schimb spray-uri cu tub (se găsesc în farmacii şi conţin apă salină) pentru direcţionarea lichidului purificator în interiorul urechii.

Medicii orelişti îţi recomandă să eviţi căştile pentru muzică de tip in-ear, adică cele care se inserează în canalul auditiv. Motivul? Frecvenţele înalte ale muzicii pot afecta membrana timpanului şi favorizează acumularea de cerumen în urechi.

Pavilionul urechii se spală cu apă călduţă şi săpun, cu buricul degetului, nu cu unghia. Dacă ţi-a intrat apă în ureche, şterge-te cu un prosop, lasă capul într-o parte pentru a lăsa apa să se scurgă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net