Uite cum ne "reparăm" când dormim!
Oamenii de ştiinţă argentieni au descoperit 5 părţi din corpul nostru care se vindecă în somn. Iată ce beneficii aduce pentru sănătate un somn odihnitor, de cel puţin opt ore pe noapte.
Somnul nu este un lux, ci o nevoie imperioasă a corpului ca să nu ne îmbolnăvim. Seara, când punem capul pe pernă şi adormim, intrăm într-un fel de transă care ne deconectează stimulii senzoriali de corp. Astfel, ne eliberăm de energia statică cu care am fost încărcaţi peste zi. Specialiştii argentinieni spun că un somn bun pune capăt multor probleme de sănătate, cum ar fi cele respiratorii, locomotorii sau sforăitul. Somnul este un imperativ pentru sănătatea noastră şi un proces activ din cauza proceselor vitale care au loc peste noapte. Iată ce părţi din corpul nostru au nevoie de “reparaţii” pentru a fi în formă a doua zi.
Pielea - Un somn bun ajută celulele să elibereze factorii de creştere pentru a repara şi menţine elasticitatea. Nopţile pierdute nu fac decât să ne îmbătrânească prematur tenul şi să ducă la apariţia ridurilor.
Creierul - Odihna de peste noapte ajută celulele nervoase să identifice zonele care au avut de suferit în urma consumului de energie. În plus, sunt curăţate celulele distruse. Dacă nu ne odihnim suficient, în timp vom avea de suferit: memorie mai slabă, stres mai mult şi chiar migrene mai dese.
Muşchii - Dormitul ajută la refacerea tendoanelor şi la scăderea tensiunii din muşchi. Cu un somn bun, puteţi împiedica apariţia durerilor musculare, sunt de părere specialiştii.
Pancreasul - Dacă nu dormim suficient, vom deveni neputincioşi de a dizolva şi prelucra zaharurile din alimente. Astfel, vom fi predispuşi la diabet, afecţiune care ne va schimba radical stilul de viaţă.
Oasele - Somnul repară toate oasele din organism şi le redau puterea. Este important mai ales în cazul femeilor, mai predispuse la apariţia problemelor sistemului osos.