Uleiul de cocos face minuni pentru piele şi digestie. Ce afecțiuni previne și tratează
Are numeroase beneficii pentru frumuseţe, dar ajută şi în prevenirea sau tratarea anumitor afecţiuni. Uleiul de cocos poate îmbunătăţi şi starea de sănătate. Mai ales datorită combinaţiei unice de acizi graşi.

Stimulează digestia
Trigliceridele sunt grăsimi saturate care se găsesc în compoziţia uleiului de cocos, având proprietăţi antiinflamatorii. Înlătură bacteriile, ciupercile sau paraziţii care provoacă probleme digestive, gastro-intestinale. Mai mult, protejează şi susţine funcţiile ficatului şi previne degradarea celulelor hepatice. Uşor de digerat, este foarte util persoanelor care vor să slăbească.
Asigură protecţie cardiovasculară
Vitaminele conţinute de uleiul de cocos sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară. Are rolul de a reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului rău, al trigliceridelor şi lipoproteinelor.
Previne cancerul de piele
Datorită proprietăţilor antibacteriene, poate împiedica dezvoltarea cancerului de piele. Conţine acizi graşi care sunt anticancerigeni şi antimicrobieni, conform alegesanatos.ro.
Vindecă rănile
Atunci când este aplicat pe tăieturi sau zgârieturi, creează un strat subţire care protejează rănile de bacterii şi praf. Uleiul din nuca de cocos accelerează procesul de vindecare a leziunilor prin repararea ţesuturilor deteriorate.
Previne căderea părului
Găsim uleiul de cocos mai ales în compoziţia balsamurilor de păr. Există şi o explicaţie: se absoarbe uşor şi previne căderea părului. Aplică la rădăcină puţin ulei şi masează bine scalpul, după care acoperă părul cu un prosop. După 2 ore, poţi să îţi speli părul.
Hidratează şi protejează pielea
Atunci când ai mâinile foarte uscate, uleiul de cocos îţi sare în ajutor. Foarte emolient, acesta se absoarbe rapid în piele şi are un miros plăcut. Uleiul de cocos are proprietăţi antimicrobiene şi protejează epiderma, având un miros senzaţional.
Reduce stresul
Uleiul virgin de cocos are, conform anumitor studii, proprietati antioxidante, care ajută la reducerea stresului rezultat din efort fizic, răceală şi alte surse. Unii cercetători afirmă că e util şi în tratarea depresiei.
Îmbunătăţeşte sănătatea dentară
Clătirea gurii cu uleiuri este un tratament tradiţional în multe culturi. Un studiu din 2017 confirmă faptul că uleiul de cocos sprijină echilibrul bacterian din cavitatea bucală şi ajută la prevenirea anumitor problemele stomatologice, scrie drmax.ro.
Reglează glicemia. Anumite studii pe animale au concluzionat că uleiul de cocos ajută la reglarea glicemiei. Însă, şi în acest caz, există cercetări care infirmă această concluzie. Deocamdată, alimentele despre care se ştie că sunt utile în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge sunt legumele sărace în carbohidraţi, cerealele integrale, peştele oceanic, cacaua şi nucile.