Uleiul de cocos, hidratant pentru piele
Foarte sănătos pentru gătit, uleiul de cocos are şi numeroase beneficii pentru frumuseţea noastră. Miroase senzaţional, este solid la temperatura camerei, dar se topeşte în contact cu pielea. Uite ce proprietăţi uimitoare are!
Digestie
Trigliceridele sunt grăsimi săturate care se găsesc în compoziţia uleiului de cocos, având proprietăţi antiinflamatorii. Înlătură bacteriile, ciupercile sau paraziţii care provoacă probleme digestive, gastro-intestinale. Mai mult, protejează şi susţine funcţiile ficatului şi previne degradarea celulelor hepatice. Uşor de digerat, este foarte util persoanelor care vor să slăbească.
Boli cardiovasculare
Vitaminele conţinute de uleiul de cocos sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară. Are rolul de a reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului rău, al trigliceridelor şi lipoproteinelor. Toţi aceşti markeri sunt consideraţi factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
Mâini uscate
Atunci când ai mâinile foarte uscate, uleiul de cocos îţi sare în ajutor. Foarte emolient, acesta se absoarbe rapid în piele şi are un miros plăcut, conform alegesantos.ro.
Răni
Atunci când este aplicat pe tăieturi sau zgârieturi, creează un strat subţire care protejează rănile de bacterii şi praf. Uleiul din nuca de cocos accelerează procesul de vindecare a leziunilor prin repararea ţesuturilor deteriorate.
Cremele sau ceara folosite la epilare sunt un cocktail de substanţe chimice şi, mai mult decât atât, unele dintre ele au şi un miros neplăcut. Uleiul de cocos are proprietăţi antimicrobiene şi protejează epiderma, având un miros senzaţional.
Păr
Găsim uleiul de cocos mai ales în compoziţia balsamurilor de păr. Există şi o explicaţie: se absoarbe uşor şi previne căderea părului. Aplică la rădăcină puţin ulei şi masează bine scalpul, după care acoperă părul cu un prosop. După 2 ore, poţi să îţi speli părul.