Un aliment integral: grâul încolţit

image
grâul constituie baza alimentaţiei naturale

Aflat la v├órsta patriarhilor biblici (a aniversat de cur├ónd 90 de ani), dr. Ovidiu Bojor ne dezv─âluie unele dintre secretele vie┼úii lungi, s─ân─âtoase ┼či active, pe care le avem la ├«ndem├ón─â ├«n perioada de post.

Con┼úin├ónd toate elementele necesare bunei func┼úion─âri a organismului, gr├óul constituie baza alimenta┼úiei naturale. E indicat ├«n toate afec┼úiunile cronice ┼či degenerative, ├«n tulbur─ârile vegetative, ├«n sterilitate, ├«n afec┼úiunile neurologice, endocrine, digestive, renale, hepatice, cardiace. Pentru a profita de propriet─â┼úile benefice ale gr├óului, acesta trebuie consumat sub form─â de terci din uruial─â de gr├óu integral, de p├óine neagr─â ┼či mai ales de gr├óu ├«ncol┼úit. Con┼úinutul ├«n s─âruri minerale este ├«n favoarea gr├óului ├«ncol┼úit.Preg─âtirea gr├óului. Se spal─â ┼či se pune ├«ntr-un vas cu ap─â ├«ncropit─â, unde se las─â 24 de ore. Se cl─âte┼čte ┼či se pune ├«ntr-o farfurie ad├ónc─â, av├ónd grij─â de a-1 men┼úine umed. Se va cl─âti ├«n fiecare zi. Gr├óul va germina - apari┼úia unui mic punct alb - ├«n cel mult 3-4 zile ├«n perioada postului de prim─âvar─â.Gr├óul ├«ncol┼úit nu se p─âstreaz─â, trebuie preg─âtit zilnic. Se recomand─â 1-3 linguri┼úe pe zi. ├Än postul de prim─âvar─â se va consuma de la 15 p├ón─â la 20 de zile.Gr├óul ├«ncol┼úit poate fi folosit ├«n toate st─ârile de demineralizare: anemie, astenie fizic─â ┼či intelectual─â, cre┼čtere (copii ┼či adolescen┼úi), rahitism, tuberculoz─â, sarcin─â, al─âptare.Gr├óul fiert (6 p─âr┼úi) cu fasole (1 parte), orez (3 p─âr┼úi) ┼či morcovi, toate fierte separat, apoi puse la cuptor ┼či preparate cu condimente este un excelent aliment de pr├ónz.O re┼úet─â universal─â, constituind o mas─â, e urm─âtoarea: 100 g gr├óu ├«ncol┼úit trecut prin ma┼čin─â, 25 g miere, 25 g nuci (sau ulei de m─âsline, ├«n caz de afec┼úiuni hepatice ┼či biliare), 500 g fructe.

Fierbeţi vegetalele în abur

Modul ├«n care preg─âtim vegetalele e important at├ót ├«n post, c├ót ┼či ├«n perioada de dulce. Fierb├ónd vegetalele direct ├«n ap─â, acestea ├«┼či pierd cea mai mare parte a mineralelor ┼či microelementelor absolut necesare organismului, f─âr─â a mai vorbi de vitamine ┼či enzime. Din acest motiv, e de preferat fierberea vegetalelor ├«n abur (├«n vase din inox sau sm─âl┼úuite, prev─âzute cu site); timp de fierbere, c├ót mai scurt.

image
E de preferat fierberea vegetalelor în abur

image
Mai multe informa┼úii, ├«n cartea ÔÇ×Ghidul plantelor medicinale ┼či aromaticeÔÇŁ, Editura Fiat Lux, tel.: 021-331.68.94 ┼či 0723.327.124.
cub andreea antonescu png
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
colaj gina pistol  irina fodor png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg