Un alt beneficiu al consumului moderat de bere
Consumul moderat de bere reduce cu 17% riscul de infecţie cu Helicobacter Pylori, se arată în cercetarea oamenilor de ştiinţă din Marea Britanie.
Mai mult, datorită efectului său antibacterian, berea poate ajuta la eradicarea bacteriei Helicobacter Pylori, care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului.
Peste jumătate din populaţia lumii este infectată cu această bacterie.
„Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită şi ulcer, ducând, într-o mare măsură la cancer gastric. Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenţi în mediu şi care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să ştim însă că doar combinată cu un stil de viaţă sănătos, berea îşi poate pune în valoare beneficiile pentru organism” afirmă dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.