Vaccinul Valneva cu virus întreg, eficient împotriva Covid-19, fără efectele secundare provocate de AstraZeneca

Ultima actualizare:

    Compania producătoare va cere autorizarea vaccinului Valneva în Uniunea Europeanăfoto: Shutterstock
Compania producătoare va cere autorizarea vaccinului Valneva în Uniunea Europeanăfoto: Shutterstock

Rezultatele clinice publicate luni arată că vaccin ul Valneva cu virus întreg provoacă un răspuns imunitar puternic, cu efecte secundare semnificativ mai puține decât cel produs de Oxford/AstraZeneca, scrie Financial Times, citat de Hotnews.ro.

Primele date din testele de faza a treia arată că participanții care au primit vaccinul Valneva au avut mai mulți anticorpi neutralizanți decât cei inoculați cu AstraZeneca.

Adam Finn, profesor la Universitatea Bristol și lider al echipei de testare clinică, a declarat că răspunsul imun a fost ”atât impresionant, cât și deosebit de încurajator”.

”Aceasta este o abordare mult mai tradițională a producției de vaccinuri decât cea a vaccinurilor folosite până acum în Marea Britanie, Europa și America de Nord, și aceste rezultate sugerează că acest vaccin candidat este pe cale să joace un rol important în învingerea pandemiei”, a adăugat acesta, potrivit articolului citat de Hotnews.ro.

Compania a cerut autorizarea vaccinului Valneva în UE

Acest vaccin folosește tehnologia virusului întreg, inactivat, iar compania îl testează în comparație cu AstraZeneca, un produs deja aprobat în numeroase țări, nu în comparație cu un grup care primește placebo.

Valneva a început demersurile prin care cere aprobarea vaccinului său în Marea Britanie și se pregătește să solicite și aprobarea condiționată a Uniunii Europene.

Niciun caz grav de Covid-19 nu a fost înregistrat în cadrul testelor de faza a treia, făcute pe mai mult de 4.600 de participanți.

Vaccinul Valneva are puține efecte secundare

Participanții la testele clinice ce au primit vaccinul Valneva au suferit în număr mult mai mic efecte secundare, nefiind consemnat niciun caz advers grav.

”Aceste rezultate confirmă avantajele adesea asociate cu vaccinurile cu virus întreg inactivat”, a adăugat acesta.

Valneva a spus că pregătește teste clinice pentru copii cu vârste între 5 și 12 ani și o altă serie de teste clinice pentru a evalua performața vaccinului său, intitulat VLA2001, la cei care au nevoie de o doză booster.

Citește și:

Lista reacțiilor adverse ale celor 3 vaccinuri care se fac în România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net