Variante sănătoase de înlocuire a îngheţatei


    Pentru a ajunge la gustul care te seduce, producătorii de îngheţată folosesc ingrediente cum sunt stabilizatorii, gelatina şi coloranţii.www.clicksanatate.ro
Pentru a ajunge la gustul care te seduce, producătorii de îngheţată folosesc ingrediente cum sunt stabilizatorii, gelatina şi coloranţii.www.clicksanatate.ro

Vedeta deserturilor verii este fără doar şi poate îngheţata. Este răcoritoare şi cu tot felul de arome. Dar, din cauza zahărului în cantităţi mari şi a E-urilor, îţi propunem 3 deserturi sănătoase cu care să o înlocuieşti.

Pentru a ajunge la gustul care te seduce de fiecare dată, producătorii de îngheţată folosesc felurite ingrediente cum sunt stabilizatorii, gelatina şi coloranţii. Aşa că e bine să nu abuzezi de acest desert. Ba mai mult, ar fi bine să ţii cont că îngheţata are un conţinut bogat de zahăr şi grăsimi saturate. Astfel, dacă ai probleme cu greutatea ori vrei să slăbeşti, dacă suferi de boli cardiovasculare ori diabet, consumă îngheţată cu moderaţie.

Nutriţioniştii ne sfătuiesc deseori să ne ferim de îngheţatele foarte puternic colorate şi să ne orientăm spre cele care au în compoziţie lapte, integral sau degresat, iaurt ori smântână. În cazul acesta, atu-ul îngheţatei este faptul că asigură o parte din doza necesară zilnic de calciu. Însă, cu cât îngheţata este mai colorată, cu atât conţine mai mulţi coloranţi.

Sortimentele cu fructe conţin urme de conservanţi, iar E124 este una dintre cele mai nocive substanţe din îngheţate care poate amplifica simptomele astmului.

3 idei de deserturi răcoritoare şi sănătoase

Dacă te-am convins că îngheţata este delicioasă, dar nu prea sănătoasă, poţi încerca una dintre cele 3 variante dulci pe care ţi le propunem pentru a o înlocui.

1.      Iaurt îngheţat cu fructe

Poţi folosi fructele preferate în iaurt, pe care apoi îl congelezi cel puţin 2 ore. Desertul obţinut va fi şi mai sănătos, şi cu un conţinut mai redus de calorii decât îngheţata.

Află pe clicksanatate.ro cu ce poţi înlocui îngheţata!

Leacuri eficiente cu banalii cartofi

Privarea de somn te face mai puţin sociabil

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg