Vezi ce burtă ai să-ţi spun cum să scapi de ea

Ultima actualizare:

Cercetătorii au ajuns la concluzii uluitoare! Există 6 tipuri de burtă, dezvoltate din anumite cauze. Pentru a scăpa de depunerea de grăsime de pe abdomen trebuie măsuri specifice pentru fiecare tip.

Atât de inestetice, burţile mari au diferite forme şi se formează din diferite motive. Consumul de alcool dă naştere unei anumite forme de burtă, dacă mâncăm prea mulţi carbohidraţi se umflă altfel abdomenul. Experţii britanici au descoperit că există şase tipuri diferite de burţi, în funcţie de cauzele dezvoltării lor. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii danezi în rândul a 57.000 de persoane, marii băutori dezvoltă în timp burţi de formă rotundă, sau de măr, spre deosebire de cei care consumă băutură în cantităţi moderate şi îşi păstrează silueta.  Grăsimea de pe abdomen se depune sub două forme, fie un strat subucutanat (sub piele) fie într-un strat mai adânc de ţesut gras sub pereţii musculari abdominali.

Burta pară

Chiar dacă aveţi o talie suplă, vă puteţi trezi cu o burtă revărsată sub formă de pară. Aceasta apare la femei şi poate să aibă cauze genetice. Însă de multe ori astfel de burtă apare din cauza unor dezechilibre hormonale sau din cauza unor tumori ale uterului.

Soluţie: Evitaţi grăsimile saturate care cresc nivelul de hormoni estrogeni, consumaţi alimente cu conţinut mare de fibre, seminţe, vegetale cu frunze verzi, cum ar fi spanacul.

Burta de alcool

Cei care fac burtă de la consumul de alcool, vin sau bere, depun grăsimea mai mult în formă rotundă pe abdomen, mai puţin pe fund şi pe coapse. Femeile care beau mai mult de 900 de mililitri de vin cel puţin o dată pe lună îşi măresc talia cu 10 centimetri.

Soluţie: Monitorizaţi la sânge cantitatea de alcool pe care o consumaţi, nu depăşiţi două pahare la o masă.

Burta umflată

Dacă mâncaţi multă pâine şi multe prăjituri, veţi dezvolta de asemenea o burtă de formă rotundă, ca un balon umflat. Acest tip de burtă pare retrasă dimineaţa şi se măreşte pe parcursul zilei, după ce mâncaţi. Şi acest lucru se întâmplă din cauza gazelor produse în intestine, între 6-8 litri pe zi.

Soluţie: Excludeţi din dietă alimentele care vă umflă, cum ar fi făina, unele legume şi fructe, adoptaţi o dietă fără lactoză.

Burta de stres

Burta de stres se formează tot în partea din faţă, dar este mai moale şi mai lăsată decât o burtă mare. Se formează adesea de sub bust şi are forma părţii superioare a unei brioşe, care atârnă puţin peste talie. Apare deoarece hormonii de stres ajută zahărul să intre în sânge.

Soluţie: Reduceţi nivelul de stres prin tehnici de relaxare, cum ar fi respiraţie adâncă şi mult somn, mâncaţi puţin şi des.

Burta de mamă

La 3 luni după naştere, burta unei femei pare că încă ar avea un copil înăuntru. Pe parcursul sarcinii, muşchii abdominali se dilată pentru a permite uterului şi burţii să se mărească. După naştere, aceştia trebuie să-şi revină, altfel burta rămâne mărită şi lăsată în jos.

Soluţie: Se fac exerciţii fizice pentru întărirea muşchilor abdominali şi se apelează la un instructor pentru a vă învăţa care sunt cele mai utile mişcări.

Burta de tiroidă

Nu numai burta e mare, ci întregul corp, inclusiv mâinile şi picioarele. Glanda tiroidă controlează cât de repede se procesează caloriile din mâncare. În caz de hipotiroidism, nu se ard caloriile consumate şi se depozitează pe tot corpul sub formă de grăsime.

Soluţie: Se recomandă tratament al tiroidei pe bază de hormoni.

Ce tare! «Plăteşti» în kilometri alergaţi pantofii de fiţă

Ai alergat  1 kilometru? Primeşti o pereche  de pantofi cu toc...
Ai alergat 1 kilometru? Primeşti o pereche de pantofi cu toc...

Invenţia anului 2016 este la mare căutare în sălile de forţă din Marea Britanie. Se numeşte TK Maxx şi este o bandă de alergat specială. În primul rând te cântăreşte când te sui pe ea, îţi face programul de slăbit şi îţi dozează pe zile distanţele pe care trebuie să le parcurgi. Partea cea mai simpatică este că te premiază atunci când îţi atingi scopul: ai alergat 1 km, primeşti o pereche nouă de pantofi sau adidaşi. Antrenorul de fitness, psihologul Susanna Halonen, susţine că „recompensa este cea mai bună metodă de slăbit din lume. Orice tratament de slăbit presupune sacrificii, în momentul în care eşti premiat pentru performanţă, rezultatele sunt cu până la 40% mai bune”.

Preţurile premiilor variază în funcţie de abonamentul plătit la sala de forţă, între 15 şi 50 de lire sterline. Pentru pacienţii veniţi cu trimitere de la doctor, antrenamentele şi recompensele sunt gratuite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net