VIDEO Planta care ne salvează sănătatea. Tot ce trebuie să știi despre fructele de păducel

image

Păducelul se numără printre puținele remedii- medicament din lume care au efecte vindecătoare în bolile de inimă. Studiat şi apreciat în tratatele lor de savanţii tuturor timpurilor, păducelul, planta aceasta cu puteri magice, este considerat cel mai eficient leac în fazele de degenerare a cordului. De aceea, în Franţa, planta este supranumită şi laptele-bătrânilor, un remediu extraordinar pentru persoanele de vârsta a treia.

Combate ateroscleroza

În acest caz, tratamentul cu extract de păducel ţine în frâu evoluţia aterosclerozei şi complicaţiile acesteia. Zilnic, se administrează câte 4-6 capsule, timp de 9o de zile. După o pauză de o lună, tratamentul se poate relua.

Remediu excelent pentru circulaţia periferică

Odată cu venirea sezonului rece, terapia cu păducel ajută la îmbunătăţirea circulaţiei periferice. În acest caz, este recomandat tratamentul cu sirop de păducel (câte trei-patru linguri pe zi) asociat cu câte două linguriţe de pulbere de păducel. Terapia are efecte benefice atât la nivelul vaselor de sânge de mici dimensiuni, cât şi în fragilitatea capilară.

Beneficii în stări de anxietate şi atacuri de panică

Pentru astfel de afecţiuni, tratamentul cu ceai de păducel are efect calmant, stabilizând emoţiile. Pe termen lung, se administrează câte trei căni de infuzie pe zi, pe stomacul gol, cu 15 minute înaintea meselor principale. Leacul este recomandat şi bolnavilor care manifestă simptome cardiovasculare.

Reglează hipertensiunea arterială

Un studiu efectuat de specialiştii de la Universitatea de Medicină din Maryland (Statele Unite) confirmă efectele benefice ale păducelului asupra hipertensiunii arteriale. Tratamentul cu extract de fructe de păducel, câte 1000-1200 mg pe zi, în cure de câte 40-60 de zile, confirmă efectele de reglare ale valorilor tensiunii, chiar şi în cazul bolnavilor cu diabet de tip II. În timpul terapiei, se recomandă o alimentaţie bogată în crudităţi, fără condimente şi foarte săracă în sare. Dacă este cazul, tratamentul se repetă după o pauză de două săptămâni. În timpul tratamentului cu păducel se recomandă o alimentaţie bogată în potasiu care se asimilează uşor. Pacienţii trebuie să consume banane, mere, cartofi fierţi, prune, spanac, ciuperci şi peşte (somon şi cod).

Un ritual vestit în tradiția celților

În medicina populară a tracilor, a galilor şi a celţilor se credea că fructele roşii ale păducelului revigorează legăturile de dragoste şi vindecă sufletele decepţionate. Toamna, de exemplu, în tradiţia celţilor se practica un ritual vestit în acea vreme. Tinerilor şi tinerelor li se ofereau coroniţe împletite din crengi de păducel verde cu fructe şi frunze. Se credea că efectul coroniţelor care le împodobea fruntea era remarcabil, pentru că acei tineri îşi iubeau sufletul- pereche toată viaţa.

Confesiunile făcute copacului sacru

Totodată, tinerii răniţi în dragoste apelau la un alt ritual care le reda liniştea sufletească. Ei se retrăgeau lângă tulpina unui păducel până la asfinţitul soarelui. În acest interval, cel decepţionat se confesa spiritului acelui copac sacru, rugându-l să-i tămăduiască durerea. Când cel întristat revenea sub coroana păducelului, odată cu apariţia stelelor, sufletul lui chinuit era purificat de suferinţă. Se spunea că păducelul îi redase libertatea şi liniştea sufletească.

Apără de deochi

În tradiţia populară se crede că puterea magică a mărţişorului se împleteşte cu puterea vindecătoare a păducelului.  Şnurul mărţişorului alb-roşu, purtător de noroc, are puteri înzecite dacă este agăţat în ziua de Armindeni (1 mai) de un arbust înalt de păducel. Se spune că cel care împlineşte acest ritual este ocrotit de farmece în dragoste, de deochi şi va fi sănătos tot anul.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
cub theo rose anghel damian png
cub gabriela marin denise pilafai png
Tiktok webp
kovacs istvan epa efe h 56708481 jpeg
image
image
image
image
5 vloggerita mimi in depresie 5 jpg jpeg
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg