Vigoarea organismului și silueta se mențin cu...fasole roșie și fasole neagră

Ultima actualizare:

    Fasolea roșie și fasolea neagră, surse sigure de longevitate sănătoasă Sursa foto: Acasă.ro
Fasolea roșie și fasolea neagră, surse sigure de longevitate sănătoasă Sursa foto: Acasă.ro

Amatorii de delicatese tonice din țara noastră pot beneficia de preparatele obținute din fasole roșie, cum ar fi Jeleul din fasole roșie, lansat de firmele japoneze prezente în București. Beneficiile oferite organismului de substanțele tonice conținute de boabele de fasole roșie și de fasole neagră sunt cunoscute mai ales de ”colecționarii” de rețete.

Foarte puține persoane preocupate de starea lor de sănătate și de silueta lor, știu că fasolea roșie și surata ei fasolea neagră revigorează organismul, alungă necazurile cauzate de stresul cotidian și fac minuni în curele de slăbire.

Nutriționiștii ne recomandă preparatele din fasole roșie ...

Nutriționiștii ne recomandă să includem în hrana cotidiană preparate din aceste sortimente de fasole, pentru a profita de extraordinarele lor efectele terapeutice.

 Fasolea roșie ascunde ”comori” necesare sănătății noastre   

Acest soi de fasole ascunde în modestele sale boabe numeroase ”comori” benefice pentru sănătatea noastră: vitamina C, vitaminaK, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru , Omega 3 și Omega 6, fibre, proteine și , desigur, energie. Fasolea roșie este apreciată ca fiind unul dintre cele mai bogate alimente bogate în antioxidanți, așa cum precizează un studiu realizat de cercetătorii de la United States Department of Agriculture pe o cantitate de 100 de fructe, legume si nuci. De aceea, un consum frecvent de fasole roșie ajută organismul să lupte împotriva puterniclor săi dușmani, radicalii liberi, să țină la distanță riscurile de cancer, de boli grave și să-i mențină tinerețea.

 Fasolea roșie este  foarte bună în diete

Numeroase studii demonstrează că acest tip de fasole conține ingrediente active care țin în frâu pofta de mâncare și țin sub control nivelul zahărului din sânge. Persoanele care includ în dieta lor câte o porție de fasole roșie nu vor mai avea dorința să mănânce între mese; mai mult, la prânz și la cină ele vor  mânca mai puțin ca de obicei, deoarece fasolea roșie dă senzația de sațietate. Totodată, studiile efectuate în privința efectelor terapeutice  menționează că fasolea roșie contribuie și la eliminarea grăsimilor nesănătoase din organismul nostru.

 Ne protejează memoria

Ca sursă de Vitamina B1, Fasolea roșie stimulează atenția și memoria, fiind un ajutor susținut în  perioadele de suprasoliciare intelectuală, de oboseală, anxietate sau de insomnie. Mai mult, acest soi de fasole este un obstacol în calea bolii  Alzheimer. De  aceea, cercetătorii japonezi și americani susțin că un consum consecvent de fasole roșie reprezintă un ” suport” pentru a ne bucura de o ”memorie de elefant.”

Fasolea neagră  

Testele efectuate de specialiștii din numeroase țări menționează că dintre toate boabele folosite de om în alimentație, fasolea neagră este cea mai bogată în antioxidanți.  Studiile de laborator precizează că antioxidanții și-au căpătat renumele de substanțe care întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, întăresc sistemul imunitar, ajutându-l în lupta cu bolile. De asemenea,  la  persoanele care consumă fasole neagră se remarcă și un ten frumos, tineresc.

”Totodată, culoarea închisă a acestui soi de fasole se datorează  pigmenților flavonoizi, cunoscuți sub numele de antocianine. Acești pigmenți  sunt o sursă deosebită de antioxidanți naturali, foarte eficienți organismului și în lupta cu bolile de inimă,  și împotriva cancerului ”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie , cu competențe în fitoterapie și nutriție în ”Cartea sănătății tale”. Antocianinele se regăsesc în compoziția fructelor de pădure, de culoare neagră: afine, coacăze negre sau mure, dar și în varza roșie și în orezul negru , fructe și legume apreciate de nutriționiști ca fiind superalimente.

Ține sub control greutatea corporală

Deoarece fasolea neagră are un conținut redus de grăsimi, dar bogat în fibre și triptofan, este un aliment eficient în diete. Datorită fibrele din compoziția sa, fasolea neagra este de mare ajutor persoanelor care  vor să slăbească, deoarece cine o consumă se satură foarte repede, iar starea de sațietate durează o perioadă mai mare de timp, decât la alte alimente.

Alungă insomniile  

Fiind o valoroasă sursă de energie, datorită proteinelor din compoziție, fasolea neagră reglează și somnul și asigură bunadispoziție  prin triptofan, o altă  sursă importantă din grupul  substanțelor active pe care le conține.   

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net