Vinul de portocale învinge migrenele
În astfel de momente, poate nu v-aţi gândit că puteţi scăpa de calvarul durerilor fără să înghiţiţi un pumn de pastile. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne recomandă o alternativă: să înlocuim medicamentele cu fructe exotice.
Consumul de portocale, de exemplu, are efecte tonice, calmante şi relaxante asupra întregului organism.
Mai mult, s-a constatat că un vin terapeutic, care conţine portocale şi se prepară uşor, combate, cu succes cumplita migrenă.
Vin terapeutic de portocale
Ingrediente: Un kg de portocale, două rădăcini de hrean, o linguriţă de cimbru, două kg de vin roşu dulce, procurat de la producător.
Preparare : Într-un borcan de sticlă, puneţi portocalele tăiate mărunt, cu coajă cu tot. Apoi, adăugaţi hreanul ras, cimbrul uscat şi vinul. Lăsaţi să se macereze timp de 5 zile, apoi strecuraţi. Păstraţi leacul la frigider ; în zilele de criză luaţi câte o lingură din acest vin gustos, din patru în patru ore.