Vreți să scăpați de negi?

22 august 2017
article img
vergeturile, negii pot fi îndepărtați de pe corpul nostru prin metode blânde, naturisteSursa foto: jurnalul.ro

Majoritatea oamenilor sunt nemulțumiți de vergeturile ( negii) care apar pe corpul lor. Unii se gândesc să apeleze la intervenția chirurgicală, dar aceasta nu este soluția cea mai bună. Pentru multe persoane, negii sunt un semnal de alarmă , iar prezența lor pe tegument nu trebuie neglijată

Eceste excrescențe pot fi îndepărtate cu o metodă mai blândă, cu un tratament intern, printr-un consum crescut de magneziu  din alimentație : nuci, migdale, alune sau fructe uscate.  Și tratamentul extern este eficient. Sănătatea și frumusețea se păstrează, deseori, cu sacrificii, susține Edgar Cayce, renumit terapeut și  vizionar american.

Rețete de succes

Usturoiul: aveți nevoie de un cățel de usturoi; cu acesta frecați în fiecare zi  zona în care există negul.  De asemenea, puteți să fixați pe locul respectiv  o bucățică de usturoi pe care să-l acoperiți cu un leucoplast, un interval de  15 minute. Metoda se repetă zilnic, până când negul se usucă.

Frunza  de rostopască ( Cheligonia majus) este un remediu străvechi, foarte cunoscut și eficient  care se folosește frecvent în mediul rural. Trebuie să presați tulpinile de rostopască și să lăsați ca seva plantei să se scurgă pe un pansament pe care-l aplicați peste locurile inflamate unde se află negul.  Această compresă trebuie lăsată să acționeze măcar două ore și , apoi, să repetați procedura.

De asemenea,  sucul altei plante, urechelnița ( Sempervirum lectorum) s-a dovedit la fel de eficientă. Această plantă care crește  în grădini sau pe lângă zidurile vechi, poate fi procurată de la țărani din piețele cu legume și zarzavaturi..