Vreţi un zâmbet perfect? Iată ce trebuie să mâncaţi

Secretul unui zâmbet perfect nu constă doar într-o igienă orală impecabilă, susţine doctorul dentist Lawrence Neville, din Sydney, Australia. Pe lângă periajul zilnic şi utilizarea apei de gură de şase ori pe zi este foarte important să renunţăm la anumite alimente care ne pătează sau ne afectează dantura. Iată ce e bine să mâncăm şi ce e bine să evităm!

image

Atenţie, sucul natural de fructe dăunează grav danturii! Dentistul australian Lawrence Neville a făcut o listă amplă cu alimentele care albesc dinţii şi întăresc gingiile.

Proprietarul clinicii Spa Dental a avut grijă să tragă şi un semnal de alarmă cu privire la alimentele care ne strică dantura, informează Daily Mail.

Dentistul a explicat că până şi atunci când dinţii au un aspect fin smalţul dentar este plin de cavităţi microscopice care, în timp, se umplu şi devin pete.

„Aceste suprafeţe neregulate au tendinţa de a reţine şi bloca alimentele şi băuturile care, în timp, pot provoca pete inestetice”, a declarat Neville. „Anumite mâncăruri şi băuturi care au o aciditate crescută pot afecta de asemenea smalţul lărgind cavităţile şi permiţând petelor formate să străpungă dintele până în adâncime. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt băuturile”, a mai adăugat dentistul.

Taninul din vin, care este un conservant natural, provenit din pieliţele, ciorchinii şi seminţele strugurilor, este cel mai periculos pentru dinţi atunci când este consumat de mai multe ori pe zi.

„Conform unor studii, culoarea ceaiului băut zilnic determină în mod direct nuanţa petelor de pe dinţi. În mod surprinzător, ceaiul verde are cele mai ridicate niveluri de tanin şi nuanţa pe care o imprimă pe dinte este gri-maronie”, a punctat Lawrence.

În cazul ceaiului negru, dentiştii susţin că petele de pe dinţi devin galbene. Ceaiul de fructe are o aciditate crescută, ceea ce afectează stratul protector al smalţului, duce la formarea de cavităţi şi lărgirea cavităţilor existente. Practic un suc de portocale slăbeşte protecţia dentară şi deschide terenul pentru agresiunea alimentelor din timpul zilei. Iată care sunt alimentele prietenoase şi care ne strică zâmbetul!

Atenție când vă spălați pe dinți!

Doctorul Lawrence Neville împărtăşeşte secretul zâmbetului ideal. Foto Instagram
Doctorul Lawrence Neville împărtăşeşte secretul zâmbetului ideal. Foto Instagram

Dentistul australian Lawrence Neville atenţionează că spălarea dinţilor poate fi uneori dăunătoare.

„Rezistaţi tentaţiei de a vă spăla pe dinţi imediat după ce aţi băut un suc de fructe. Periajul va amplifica răul făcut de acid asupra smalţului şi va lărgi cavităţile. Mai mult decât atât, periajul poate adânci cavităţile deja existente”, spune specialistul. Seara nu trebuie consumat vin alb sau roşu, iar pentru cei care preferă „tăriile” este ideal să se evite băuturile închise la culoare", a mai spus Neville.

Alimente ideale pentru un zâmbet frumos

image

Conopida - mai ales atunci când este crocantă şi stimulează producerea de salivă

Merele

Căpşunele

Salata

Brânza

Alimente care strică zâmbetul

image

Sucul de fructe

Ceaiul verde

Vinul roşu şi alb

Sosurile de gătit cu tomate, turmeric şi sfeclă roşie

Fructele de culoare roşie şi mov

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net