Zâmbetul ajută memoria

image
Cercetările arată că un copil râde, în medie, de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult de doar 18-20 de ori pe zi

Nu mai sta încruntat şi zâmbeşte mai des. Se vor simţi mai bine atât cei din jur, cât şi tu. Iar asta deoarece zâmbetul are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Încă de la începuturile umanităţii, dezvelirea dinţilor era considerată un act de prietenie. Azi, zâmbetul poate deschide multe uşi şi te poate face o persoană agreabilă în ochii celor din jur. Mai mult decât atât, zâmbetul îţi influenţează sănătatea.

„Se zice că, pe măsură ce îmbătrânim, râdem mai rar. Eu cred că e invers - îmbătrânim pentru că încetăm să râdem", spune Monica Burcea, psihoterapeut şi fondator al Centrului de Terapie prin Râs „Mandarin". Specialista spune că zâmbetul şi râsul produc endorfine, responsabile cu starea de bine, în timp ce stresul produce cortizon şi dopamină în exces, care pot cauza o mulţime de probleme de sănătate, până la cancer.

Chiar dacă treci, câteodată, printr-o perioadă mai tristă, nu te lăsa pradă supărării şi încearcă să zâmbeşti. Gestul este asociat de creier cu producerea de endorfine, iar într-un final ajungi să te simţi mai bine.

10 beneficiile ale unui simplu zâmbet

Întăreşte sistemul imunitar.Îmbunătăţeşte funcţionarea inimii.Generează o senzaţie de vitalitate şi de energie în întregul corp.Creşte toleranţa la durere.Normalizează secreţia de endorfină.Antrenează epiderma şi pune în funcţiune muşchii faciali.La nivel psihic, stimulează creativitatea.Ajută la eliminarea de toxină psihică (stres, pesimism, emoţii negative) şi asigură un climat sănătos în familie.Ajută la oxigenarea creierului.Măreşte capacitatea de memorare.

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia 0675801159 jpg
FOS
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg