Şerban Ionescu a murit

Ultima actualizare:

    Şerban Ionescu
Şerban Ionescu

Şerban Ionescu a încetat din viaţă la 62 de ani, după luni întregi de suferinţă cruntă. Actorul a decedat miercuri seară, în jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca.

Ultimele luni au fost un calvar pentru îndrăgitul actor. Diag­­nosticat cu scleroză laterală amiotrofică, cea mai devastatoare boală neurovegetativă ce presupune degenerarea neuronilor motori ai măduvei spinării, Şerban Ionescu a stat mai mult prin spitale.

Din păcate, boala de care suferă nu avea leac, iar medicii au fost complet neputincioşi. Marţi, artistul a fost internat din nou în spital, în stare foarte gravă. "Şerban Ionescu a fost internat marţi în spital. Altceva nu putem spune, întrucât doamna care îl însoţeşte are o procură prin care solicită să nu fie furnizate date despre starea pacientului", declara purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţa, la momentul internării.

La începutul anului, artistul a fost suspectat de borelioză, o boală provocată de muşcătura de căpuşă. În urma unor investigaţii amănunţite, pe care actorul le-a făcut la o clinică din Germania, medicii au ajuns la concluzia că acesta suferă de scleroză laterală amiotrofică, o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.

E plâns de lumea teatrului

Rodica Popescu Bitănescu îl plânge pe Şerban Ionescu, stins din viaţă la 62 de ani, după luni întregi de suferinţă, iar Alexandru Arşinel abia şi-a ţinut lacrimile.

Cine a fost Şerban Ionescu?

Actorul Teatrului National din Bucuresti s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta, a recitat mult si dupa patru incercari a intrat la teatru.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa regretatului Amza Pelea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani unde a interpretat numeroase roluri memorabile pe scena: "Locţiitorul" de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fătulescu, „În căutarea sensului pierdut” de Ion Băieşu, regia Florin Fătulescu. Teatrul din Petrosani a fost o rampa de lansare pentru acesta, a urmat sa joace la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul odeon, dupa care din 2001 poate fi admirat in productiile TNB.

Citește și: Ultima dorința a actorului Șerban Ionescu

Şerban Ionescu a murit. Colegii de teatru sunt îndurerați

Cele mai importante momente din viaţa lui Şerban Ionescu - VIDEO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
wizz air avion jpg
marelbo png
loto jpeg
cincsor dimineata jpg
1 sfantul spiridon jpg jpeg
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
insulina jpeg
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net