Siderurgiştii de la ArcelorMittal cer naţionalizarea

Sindicatul Solidaritatea din combinatul ArcelorMittal Galaţi, care protestează marţi în tot oraşul, cere retrocedarea către stat a fostelor Sidex Galaţi şi Siderurgica Hunedoara, aflate acum în proprietatea companiei ango-belgiene ArcelorMittal, transmite corespondentul NewsIn.

"Solicităm demararea de urgenţă a tuturor procedurilor de reziliere a contractelor de privatizare ale Sidex Galaţi şi Siderurgica Hunedoara. Motivul: grave şi iremediabile nerespectări ale obligaţiei asumate de către investitorul LNM Holdings NV (acum ArcelorMittal, n.r.).

Solicităm, de asemenea, demararea procedurilor necesare pentru naţionalizarea combinatelor Sidex şi Siderurgica şi, eventual, revânzarea acestora unor investitori corecţi şi serioşi, care să respecte legile ţării în favoarea statului şi a lucrătorilor", se arată în nota de protest adresată Instituţiei Prezidenţiale, Guvernului României, Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Nota de protest a fost depusă de liderii Solidaritatea la Prefectură marţi, în timpul pichetului care a debutat la ora 12.30 şi care a adunat 100 de persoane.

În document se mai arată necesitatea desecretizării contractelor de privatizare semnate de statul român şi de compania lui Lakshmi Mittal în afacerile "Sidex" şi "Siderurgica", constituirea unor comisii parlamentare de anchetă care să cerceteze condiţiile de privatizare a celor două unităţi, de la evaluare şi vânzare până la monitorizare post-privatizare, precum şi pedepsirea personalor vinovate de eventualele prejudicii cauzate statului român.

Ziua de desfăşurare a protestelor nu a fost aleasă întâmplător: pe 8 septembrie este celebrată Sfânta Marie Mică, ocrotitoarea muncitorilor din metalurgie.

FotoJet jpg
florin salam jpeg
andrew tate 1 PNG
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
Reynolds si sotia lui jpg
FotoJet (2) jpg
1 Uttam Parmar jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg