Studenţii de la Spiru: «Am pierdut 3 ani şi 18 milioane de lei»
Circa 100.000 de studenţi ai Universităţii "Spiru Haret" sunt în pragul disperării, în ciuda asigurărilor date de conducerea universităţii că toate facultăţile funcţionează legal.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei "dă dreptate" Guvernului şi Ministerului Educaţiei."Ne daţi sau nu diplome de licenţă?", se întreabă circa 100.000 studenţi, înscrişi în perioada 2007-2009, la formele de învăţământ la distanţă (ID) ale facultăţilor din Universitatea "Spiru Haret" (USH). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză Ministerului Educaţiei care susţine că studiile la ID înfiinţate de USH fără avizul ARACIS sunt ilegale. Studenţii au pierdut bani şi timp, dar nu vor primi diplome de licenţă. "Aveam serviciu şi copil mic, iar univeristatea era lângă casa mea. E drept, nu prea m-a interesat să verific autorizările pentru că am fost asiguraţi că totul este în ordine. Şi eu şi soţul meu ne-am înscris în 2007 şi numai noi ştim cum am învăţat şi am plătit cursurile. Ce se întâmplă acum cu noi? Am muncit degeaba? Eu am primit şi adeverinţă că am promovat examenul de licenţă. Înseamnă că nu e valabilă? Eu tot mai am speranţa că cineva va rezolva această încurcătură. A fost munca mea şi ar fi corect să primesc diplomă", ne-a spus supărată Dana Popa, licenţiată anul acesta a cursurilor ID de la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a USH. Ea ne-a spus că a studiat trei ani şi a plătit câte 600 de lei pentru fiecare an de studiu.Prof. Florin Tănăsescu, prorectorul USH, ne-a declarat că tot ce spune ministerul e o minciună şi că universitatea va continua să îşi apere drepturile.
«Universitatea continuă să mintă!»
"Ne pare foarte rău de studenţii aflaţi în situaţia de a fi fost amăgiţi de această universitate. Chiar şi acum, după decizia irevocabilă a Justiţiei, universitatea continuă să îi mintă şi să îi manipuleze. Din 2007 şi până acum, în această situaţie sunt circa 100.000 de studenţi care nu vor primi diplome de licenţă", a spus Gabriel Ispas, director general în MEC.