5 aplicaţii mobile pentru o vacanţă perfectă
Ultima actualizare:
Smartphone-ul tău continuă să te ajute chiar dacă eşti în vacanţă. Mai jos vă prezentăm 5 aplicaţii pentru telefon care nu ar trebui să lipsească din lista ta, mai ales dacă urmează să călătoreşti.
Smartphone-ul a devenit indispensabil pentru foarte mulţi dintre noi. Chiar dacă în perioada concediilor sau în vacanţe încercăm să limităm rata de utilizare a acestuia, aceste 5 aplicaţii pentru telefonul mobil nu trebuie să lipsească din telefonul tău. Motivul este unul foarte simplu. Când eşti departe de casă, într-un spaţiu pe care nu-l cunoşti, aplicaţia potrivită poate fi tot ce ai nevoie pentru aţi gestiona timpul şi a te bucura de cât mai multe activităţi.
5 aplicaţii care te pot ajuta
- Citymapper Dacă următoarea vacanţă programată este un city-break în capitalele europene sau în oraşe precum New York sau Mexico City, această aplicaţie îţi pune la dispoziţie orice modalitate de a ajunge din punctul A în punctul B, incluzând aici metrou, autobuze, trenuri, dar şi variante de traseu pentru mers pe jos sau bicicletă monitorizând şi consumul de calorii. Citymapper îţi poate comanda un taxi local şi scade astfel riscul de a fi plimbat prea mult pe traseu de către şoferii de taxi.
- Yplan îţi prezintă evenimentele organizate în marile oraşe în ziua respectivă, permiţându-ţi să optezi în funcţie de preferinţe. Poţi găsi concerte, piese de teatru şi spectacole de stand-up. Un mare plus este faptul că poţi vedea şi meniurile speciale oferite de restaurantele partenere. Yplan fost finanţată de curând de vedete ca Pharrell Williams şi Ashton Kutcher, iar cu banii proveniţi de la aceştia se doreşte în cât mai scurt timp extinderea bazei de oraşe monitorizate.
- HotelTonight este o aplicaţie relativ nouă, lansarea sa fiind făcută la sfârşitul lunii ianuarie. Momentan cuprinde doar oraşe din Statele Unite, dar în viitorul apropiat vor fi introduse şi capitalele europene. În principiu HotelTonight este capabil să-ţi facă o rezervare directă la unul din hotelurile din listă, direct de pe telefonul mobil.
- Pocket este cum îi spune şi numele un buzunar. Doar că spre deosebire de cel de la jachetă sau pantaloni îţi permite să pui în el conţinut electronic. Posturi de Facebook sau Twitter, diverse articole de ziar sau galerii foto pot fi păstrate şi accesate ulterior din Pocket fără să fie necesară conexiunea de internet.
- Localeur îţi oferă perspectiva localnicilor despre locurile pe care oraşul în care locuiesc ei le au de oferit. De la muzee la restaurante sau cluburi, poţi citi pe Locateur ce părere au cei care au vizitat de mai multe ori acele obiective.