Apple va lansa iOS 18. Pe ce modele de iPhone va fi disponibil sistemul Apple Intelligence

Apple a prezentat, recent, noul iOS 18, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor, care aduce în acest an numeroase noutăţi. iOS 18 primește funcții cu Inteligență Artificială. Apple Intelligence va putea genera poze, scrie texte sau va putea face rezumatul unor articole. Acest nou instrument AI fi disponibil doar pe iPhone 15 Pro și Phone 15 ProMax.

Apple a prezentat sistemul de operare IOS 18 Foto: Apple
Apple a prezentat sistemul de operare IOS 18 Foto: Apple

Ce a anunțat Apple 

Apple a lansat versiuni pentru developeri ale software-ului său, înainte ca acesta să fie disponibil în avanpremieră, luna viitoare. Versiunile finale ale software-ului vor fi lansate pentru toată lumea în toamnă, după ce vor fi complet finalizate. Gigantul tehnologic a declarat că obiectivul său este de a duce instrumentele de inteligență artificială dincolo de ceea ce există în prezent pe piață și de a le personaliza pentru utilizatorii Apple, menținând în același timp confidențialitatea.

Apple Intelligence va putea să se folosească de informațiile personale ale utilizatorilor de pe dispozitivele lor pentru a le răspunde la întrebări, totul într-un mod care respectă confidențialitatea.

Siri va răspunde la întrebări folosind informații din mai multe aplicații 

 Cu Apple Intelligence, Siri va putea răspunde la întrebări folosind informații din mai multe aplicații. De exemplu, te-ar putea informa despre ora și locația unei întâlniri viitoare, făcând un rezumat al unui document pe care colegul tău l-a trimis printr-un e-mail și spunându-ți cum va fi vremea, pentru ca tu să știi cum să te îmbraci.

ChatGPT este, de asemenea, integrat în instrumentele de scriere la nivelul întregului sistem. Astfel, de exemplu, Apple spune că poți crea o poveste de adormit copiii și poți adăuga imagini create de ChatGPT. 

Crearea de către utilizatori a propriilor emoji-uri în iMessage

Integrarea va ajunge în iOS 18, iPadOS 18 și macOS Sequoia în cursul acestui an. Compania a spus că va adăuga și alte modele de inteligență artificială de la terți. Emoji-urile generate de inteligența artificială. Apple Intelligence va face posibilă crearea de către utilizatori a propriilor emoji-uri în iMessage, precum și generarea de imagini non-fotorealiste pentru a le trimite în conversații.

Înregistrarea și transcrierea apelurilor în timp real. Utilizatorii de iPhone vor putea acum să înregistreze și să creeze transcrieri ale apelurilor direct din aplicația telefonului. Toate persoanele din în apel vor fi notificate atunci când sunt înregistrate. 

Comenzi prin gesturi pentru AirPods

Parteneriatul OpenAI. În situațiile în care tehnologia OpenAI este mai potrivită pentru a răspunde la întrebarea unui utilizator, Apple îi va permite acestuia să opteze pentru a căuta pe ChatGPT. Integrarea va funcționa direct de pe dispozitivul Apple, chiar dacă un utilizator nu are un cont ChatGPT. Comenzi prin gesturi pentru AirPods. Cu noile comenzi prin gesturi, utilizatorii de AirPods vor putea răspunde sau refuza un apel doar dând din cap sau clătinând din cap.

Monitorizarea sănătății pe Apple Watch. Noul sistem de urmărire a semnelor vitale de pe Apple Watch îi poate notifica pe utilizatori când ar putea să se îmbolnăvească, pe baza unor semnale precum temperatura corpului și ritmul cardiac.

Aplicații blocate sau ascunse. Noile actualizări de confidențialitate pentru iPhone le vor permite utilizatorilor să „blocheze” anumite aplicații, astfel încât doar ei să le poată deschide folosind Face ID, Touch ID sau codul de acces. De asemenea, utilizatorii pot „ascunde” aplicațiile, astfel încât acestea să nu apară pe ecranul de pornire și nici fișierele media din aplicațiile respective să nu apară în altă parte în sistem.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
IMG 20240627 113558 jpg
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net