Căștile AirPods au o problemă gravă de securitate. Cum o să poată cineva să asculte toate secretele tale

Clienții Apple ar trebui să fie atenți la ceea ce șoptesc în prezența AirPod-urilor lor . S-a constatat că AirPod-urile folosite au o defecțiune majoră de securitate, ce-ți amenință cele mai bine păstrate secrete.

AirPods, căștile inteligente de la Apple
AirPods, căștile inteligente de la Apple

Unele AirPod-uri ce au fost folosite ar rămâne conectate la conturile iCloud ale proprietarului anterior, chiar dacă are loc o resetare a sistemului.

David Malka, directorul de vânzări al goTRG a prezentat pentru Business Insider că această problemă de securitate „este o mare problemă” la adresa vieții private a utilizatorilor.

„L-am testat în facilități. L-am testat în fiecare zi”, a spus el. „Este ca și cum ți-aș spune: „hei, dacă vă vindeți mașina, trebuie să vă asigurați că deconectați acest fir. Dacă nu, cineva vă va putea urmări”

Cum îți afectează asta viața privată

În timp ce AirPod-urile sunt configurate, unele, mult mai afectate, pot afișa mesajul „AirPod Nepotrivit”, în loc de să arate că AirPod-urile au numele noului proprietar, în aplicația Find My Apple Device.

Vezi și Antrenamente pentru mămici. Noile actualizări făcute de către Apple pentru sportivi

Când un nou proprietar încearcă să conecteze noile AirPod-uri la iPhone-ul său, se pare că apare un mesaj care arată că pereche de căști este conectată la un alt cont asociat cu Apple ID.

Sursa citată a prezentat că mii de căști AirPod au fost returnate în magazinele de profil din Statele Unite, iar mai apoi, acestea au fost reambalate și revândute, chiar dacă prezentau probleme grave de securitate.

Patrick Wardle, un cercetător independent de securitate specializat pe sistemul de operare Mac OS, a explicat pentru sursa citată că „problema poate fi, de fapt, ceva stabilit de Apple în mod intenționat. Fără acest obstacol, un set de AirPod-uri furate ar putea fi resetat din fabrică, pentru a le face imediat utilizabile de către hoț sau, cel puțin, de negăsit de către victimă.”

Citește și Noul iPhone 14 Pro Gold Edition. Lingoul de aur care va «schimba» piața smartphone-urilor

AirPod-urile au înlocuit căștile conectate prin cablu și prezența lor a devenit un element de bază în peisajul cultural al lumii moderne.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net