Ce viitor are criptomoneda pe care o pregătește Facebook?

Ultima actualizare:

De mai bine de doi ani, Facebook se bate cu pumnul în piept că se pregătește să intre în piața cripto, iar criptomoneda sponsorizată de Facebook/Meta, cunoscută și sub numele de Libra, a rezistat la fel de mult cât a fost lăudată de aceștia.

Facebook, prin intermediul Asociației Diem, va lua în considerare o posibilă vânzare a activelor sale, după ce a întâmpinat rezistența autorităților de reglementare care s-au opus inițiativei Meta. Recent, Statele Unite au pus piciorul în prag în ceea ce privește piața criptomonedelor, iar în urma acestui anunț, această piață digitală s-a prăbușit.

mark zuckerberg ray ban stories jpeg

Facebook, pregătit să lanseze o criptomonedă, chiar dacă piața se duce în jos

Totuși, dacă Diem își vinde într-adevăr activele, acesta poate fi doar un indiciu că criptomoneda nu poate găsi o cale spre lumină. Inițial, Libra a fost menită să fie un simbol digital, susținut în mod constant de un coș de valute din întreaga lume, dar autoritățile de reglementare au oprit rapid această idee.

Chiar dacă ideea inițială nu părea promițătoare, compania Diem s-a pregătit să lanseze un nou token digital care va fi strâns legat de dolarul american. Cine ar fi crezut, dar nici această variantă nu a funcționat, scrie The Verge

Au existat și alte semne recente că moneda Diem ar putea să nu vadă lumina zilei. Facebook, cunoscut mai recent sub numele de Meta, a lansat un portofel digital pe care l-a construit să funcționeze pe platforma Diem. Totuși, coordonatorul echipei, David Marcus, a părăsit echipa, iar proiectul s-a prăbușit.

Recent, piața criptomonedelor s-a lovit de mai multe aisberguri. Totul a început, ca într-o poveste, cu problemele din Kazahstan, o importantă țară ce este responsabilă pentru minarea unei „cantități” enorme de Bitcoin. Recent, Statele Unite s-au impus împotriva criptomonedelor, iar principalul atuu al criptomonedelor - decentralizare ar putea avea probleme în urma ideilor pe care administrația Biden le are pentru această piață digitală.

Pentru că o problemă nu vine niciodată singură, și Rusia se pregătește să interzică tranzacționarea și minarea de criptomonede pe teritoriul țării. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net