Cu ce noutăți vine Apple în 2022? Compania a prezentat noul sistem de operare iPadOS 16

Ultima actualizare:

Cu ocazia zilei de deschidere a conferinţei anuale organizate de Apple, compania a prezentat noile versiuni de soft pentru iPhone, iPad, Apple Watch şi computerele Mac. Se remarcă îmbunătățirile aduse de noul sistem de operare iPadOS 16.

Apple a prezentat noul sistem de operare iPadOS 16
Apple a prezentat noul sistem de operare iPadOS 16

Cea mai importantă companie din lume a gândit un nou sistem de multitasking, pe care laptopurile şi tabletele companiei îl vor împărtăşi începând de anul acesta, cu ocazia celor mai noi versiuni de iPadOS şi macOS.

Ce aduce nou iPadOS 16? Apple a prezentat toate îmbunătățirile

Criticat frecvent pentru funcţionalitatea limitată a opţiunilor de multitasking, iPadOS va oferi ceea ce Apple numeşte Stage Manager. Concret, este vorba de un nou manager de aplicaţii, care ar trebui să optimizeze lucrul cu mai multe ferestre, scrie Adevărul.

Fereastra aplicaţiei active va fi afișată mare și central, în noul Stage Manager. Toate celelalte aplicaţii vor fi grupate pe categorii, în partea stângă a ecranului. Un mare avantaj este faptul că ferestrele pot fi mutate dintr-un grup în altul şi chiar suprapuse în mod vizibil, exact cum se întâmplă pe desktop.

iPadOS 16 marchează upgrade-ul dispozitivelor iPad de la simple platforme mobile, la adevărate computere. Cu noul sistem de operare de la Apple, pe ecranul unui iPad vor putea fi afişate simultan până la patru aplicaţii. 

Alte avantaje aduse de iPadOS 16, de la Apple

Apple a demonstrat la conferinţa anuală WWDC 2022 cum pot fi partajate documente din meniul de share. Acestea vor indica în timp real cine şi ce editează într-un document.

Funcţiile de colaborare depăşesc sfera aplicaţiilor office. Ele vor putea fi iniţiate şi urmărite şi din alte aplicaţii precum FaceTime în timpul unui apel sau iMessage în cadrul unei conversaţii, scrie sursa citată.

Un alt lucru nou este faptul că tabletele iPad vor avea, în sfârşit, o aplicaţie meteo dezvoltată de Apple şi optimizată pentru ecranele mai mari ale acestora. iPadOS 16 va fi lansat în toamna acestui an, împreună cu celelalte versiuni noi ale sistemelor de operare Apple. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net