Cum va schimba tehnologia modul în care-ți alimentezi cu energie telefonul

O mare parte din viața noastră de zi cu zi așa cum o știm depinde de viitorul bateriilor. De la exploatarea iPhone-ului sau laptopului până la alimentarea mașinilor, bateriile și dispozitivele de încărcare ne oferă posibilitatea de a ne bucura de facilitățile și bucuriile vieții moderne.

image

Luăm bateria umilă de bună și avem încredere că pachetul nostru de rezervă de AAA va fi întotdeauna în sertarul din bucătărie, gata de utilizare, iar cablurile noastre Lightning așteaptă pe noptieră. Dar dacă nu ar fi așa?

În ultimii ani, tehnologia bateriilor s-a îmbunătățit mai rapid decât oricând și acest lucru ar putea face ca sistemele vechi de alimentare să fie depășite în curând. Aceasta este, în cele din urmă, o schimbare pozitivă, deoarece tehnologiile care există astăzi nu ne pot susține atât de mult timp.

Încărcare cu nitrură de galiu (GaN)

V-ați încărcat vreodată smartphone-ul și ați observat că încărcătorul e fierbinte? Este o problemă obișnuită și adesea semnalează sfârșitul duratei de viață pentru încărcătorul respectiv. 

Aceste zile ar putea fi în curând în trecut, datorită nitrurii de galiu (GaN). GaN este un compus chimic folosit ca semiconductor care a fost folosit pentru prima dată pe scară largă în dispozitivele LED, dar acum începe să apară în încărcătoare ca o alternativă la siliciu, dispozitivele GaN de prima generație ajungând pe piață în 2018-2019. 

Acest lucru se datorează faptului că GaN are mai multe avantaje față de siliciu. Nitrura de galiu produce mai puțină căldură și este capabilă să conducă tensiuni mai mari.

Putere mare și încărcare fără fir

iPhone-ul dvs. cel mai probabil, a venit cu un încărcător de 5W, 18W sau 20W atunci când l-ați achiziționat, în funcție de modelul specific. Acest lucru își va face treaba, dar încet. Două noi dezvoltări convenabile ale bateriei sunt puterea mare și încărcarea fără fir, permițându-vă să alimentați cu până la 100% mai rapid, fără cabluri.

Mult mai impresionant, Xiaomi i-a întrecut pe jucătorii mai mari cu un încărcător de 100W. Cu alți producători de telefoane probabil să urmeze exemplul, acest lucru înseamnă că utilizatorii își pot încărca dispozitivele mai repede decât oricând. 

Multe încărcătoare abandonează complet cablurile. Deși plăcuțele de încărcare wireless există de câțiva ani, tehnologia continuă să evolueze, Apple actualizându-și recent sistemul MagSafe, care folosește magneți pentru a încărca ultima generație de iPhone-uri, la o putere impresionantă de 15W. 

Bateriile cu grafen

Mulți din lumea tehnologiei urmăresc cu nerăbdare viitorul bateriilor cu grafen. Grafenul este o formă de carbon cu proprietăți bidimensionale, ceea ce înseamnă că este foarte subțire și plat. Este unul dintre cele mai promițătoare materiale nanotehnologice, constând dintr-un singur strat de carbon aranjat într-o nanostructură de tip fagure. Acest lucru conferă grafenului abilități unice, cum ar fi o conductivitate termică și electrică impresionantă, potrivit Tech Investors

Se crede că grafenul ar putea înlocui bateriile cu litiu în viitor, dar nu suntem prea pregătiți să lansăm covorul roșu. În prezent, costurile de producție în masă ale bateriilor cu grafen pur sunt prea mari pentru a le face viabile comercial. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net