Cum să-ți încarci corect telefonul încât să te ferești de incendii

Ultima actualizare:

Dacă ești ca mine, primul lucru pe care-l faci când ajungi acasă sau te pregătești să dormi este să-ți bagi telefonul la încărcat, încât, la fel ca tine, să fie încărcat pentru ziua următoare.

image

Problema este că nu este chiar atât de odihnitor ca un dispozitiv să petreacă o treime din zi la încărcat, când acesta poate fi încărcat complet în doar câteva ore.

Utilizatorii trebuie să ia în vedere că modul în care smartphone-ul sau chiar alte dispozitive nu se încarcă într-un mod foarte „sănătos” pentru acestea. 

Observă cum se încărcă și cât se încălzește telefonul tău

Ce poți face pentru a încărca telefonul tău într-un mod cât mai prielnic? Trebuie să iei în vedere că o uzură prematură a telefonului tău te-ar putea lăsa fără garanția de care beneficiezi sau, mai rău, să trebuiască să achiziționezi un alt telefon, care să ofere tot ce ai căutat în dispozitivul pe care l-ai achiziționat acum mult timp.  

În primul rând, ar trebui să observi cât de repede se încarcă telefonul tău. Dacă este unul de ultimă generație, poți observa că o încărcare rapidă se poate face în 30 de minute, perioadă în care dispozitivul tău poate ajunge chiar și la 50%. Pentru a ajunge la o asemenea performanță, e recomandat să-ți achiziționezi un încărcător rapid ce se bucură de tehnologia de ultimă generație. Nu-ți face griji, dar majoritatea telefoanelor vin deja echipate cu un astfel de încărcător, iar unul cumpărat dintr-un magazin de specialitate nu depășește suma de 90 de lei. 

Bateria portabilă, prietenul tău cel mai bun

Desigur, Google și Apple au integrat un sistem de încarcare optimizată a bateriei, atât pe iOS, cât și pe Android. Prin acest sistem, încărcarea telefonului se oprește când dispozitivul atinge 80%, restul fiind adăugat pe parcursul nopții, în timp ce tu dormi, pentru a nu deteriora bateria.

Chiar și așa, fiecare dintre noi am observat că telefonul nostru este extrem de fierbinte dimineața, cu tot cu optimizarea procesului de încărcare a bateriei. Bineînțeles, există riscul ca telefoanele ce stau la încărcare să ia foc, dar acest eveniment este extrem de rar, dar el există, arată ZDNet.

Utilizatorii pot ar putea să-și reîncarce telefoanele în timpul zilei. Recomandările arată că o încărcare sau două, în timpul zilei, este mai mult decât suficient pentru a asigura o încărcare sănătoasă a dispozitivului tău. De asemenea, pentru a fi sigur că nu rămâi fără baterie, poți să-ți achiziționezi o baterie portabilă, majoritatea celor de pe piață oferind o capacitate de 10.000 mAh, fiind suficient pentru telefonul tău. Dacă ți se pare că nu-ți ajunge, poți urma exemplul lui Handy Geng, care și-a făcut propria baterie de 27.000.000mAh.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net