Decizie a producătorului german față de BMW i3. Ce se întâmplă cu aceasta

BMW va opri producția unui model foarte apreciat pe piața auto a mașinilor electrice. Modelul i3 ar urma să iasă din producția firmei germane, în ciuda succesului pe care-l are.

bmw i3 jpg

BMW i3 este printre primele autovehicule electrie din gama gigantului auto german, fiind alcătuit din tehnologia de ultimă generația a firmei din Bavaria. Chiar și așa, în ciuda succesului pe care-l are, BMW va opri producția modelului i3, pentru a lăsa loc altor modele. Pentru producția unui autovehicul cu o arhitectură veche de 9 ani, compania cheltuiește sume impresionante, iar încetarea producției va permite utilizarea resurselor pentru inovații viitoare în sectorul mașinilor electrice. Informația cu pricina a fost confirmată de către reprezentanții companiei publicației Automobilwoche, subliniid că preferințele și comportamentul clienților s-a schimbat cu trecerea timpului.

BMW i3 va lua sfârșit vara aceasta

Chiar dacă i3 a fost fabricat folosind tehnologiile de ultimă generație, acesta nu se încadra în peisajul companiei BMW, fiind reprezentativă pentru piața auto a mașinilor sport. BMW i3 s-a prezentat pe piață cu un design necaracteristic companiei, lipsit de aerodinamică și sportivitatea specifice companiei bavareze. Un alt detaliu ce a stat la stoparea producției de BMW i3 are în spate dimensiunile acesteia. Cu doar 4 metri, acesta a fost de la lansare unul dintre cele mai mici autovehicule electrice, fiind prielnice doar pentru traficul urban. Aceste mărimi nu ajutau nici confortul pasagerilor, dar nici mărimea portbagajului. O altă problemă pe care a avut-o BMW i3 are în spate autonomia mică chiar și pentru standardele de acum 9 ani. Acesta având o autonomie de doar 130km, nefiind atractiv pentru cumpărători. Apariția Tesla pe piața de mașini electrice a stricat și mai mult atractivitatea modelului, arată profit.ro

Pentru a compensa oprirea modelului i3, BMW se concentrează pe modelele proprii și ale MINI. Acestea fiind net superioare față de problemele pe care i3 le avea. 

Începând cu vara acestui an, BMW va înceta, în totalitate, fabricația modelului i3. Totuși, se poate ca BMW să utilizeze acest nume pentru a inova viitoarele mașini electrice fabricate de către gigantul german.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net