Decizie a UE care va afecta to╚Ťi posesorii de iPhone. Ce trebuie s─â ╚Ötii?

Dup─â foarte mult timp, ├«ntrebarea ÔÇ×ai vreun ├«nc─ârc─âtor de iPhone?ÔÇŁ nu o s─â mai fie utilizat─â. Consiliul European lucreaz─â la un proiect de lege ce are ├«n vedere utilizarea unui ├«nc─ârc─âtor comun pentru toate dispozitivele electronice.

iphone telefon pixabay jpg

A╚Öadar, toate dispozitivele, de la console, la telefoane mobile, vor func╚Ťiona prin intermediul unui cablu de tip USB-C. Aceast─â nou─â regul─â a lovit puternic Apple, cunoscu╚Ťi pentru ├«nc─ârc─âtoarele acestora ce func╚Ťionau prin intermediul unui cablu de tip lightning. 

De asemenea, proiectul de lege are ├«n vedere ca fiecare utilizator s─â nu mai fie nevoit s─â achizi╚Ťioneze un ├«nc─ârc─âtor nou de fiecare dat─â c├ónd ├«╚Öi cump─âr─â un telefon mobil. 

Vom zice adio încărcătorului de tip Lightning?

Propunerea are ├«n vedere s─â satisfac─â comoditatea utilizatorilor de telefoane mobile, dar ╚Öi reducerea de de╚Öeuri electronice ce sunt asociate cu produc╚Ťia, distribuirea ╚Öi achizi╚Ťionarea de ├«nc─ârc─âtoare. 

ÔÇ×Propunerea va ├«mbun─ât─â╚Ťi confortul consumatorilor prin armonizarea interfe╚Ťelor de ├«nc─ârcare ╚Öi a tehnologiei de ├«nc─ârcare rapid─â . Prin aceast─â nou─â lege, v├ónzarea ├«nc─ârc─âtoarelor va fi degrupat─â de v├ónzarea dispozitivelor electronice, astfel ├«nc├ót un ├«nc─ârc─âtor nou nu va fi neap─ârat inclus la cump─ârarea unui dispozitiv nou. Acest lucru va reduce de╚Öeurile electronice asociate cu produc╚Ťia, transportul ╚Öi eliminarea ├«nc─ârc─âtoarelor.ÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicatul oferit de c─âtre Consiliul European.

Adoptarea acestei m─âsuri are loc ├«nc─â din anul 2009, prin care s-a redus num─ârul de ├«nc─ârc─âtoare necesare de la 30 la 3. A╚Öadar, din multitudinea de ├«nc─ârc─âtoare cu care eram obi╚Önui╚Ťi p├ón─â ├«n 2009, ne-am ales doar cu trei: USB 2.0 Micro B, USB-C ┼či Lightning.

Totu╚Öi, acordul aprobat la Bruxelles a expirat ├«n 2014, iar de atunci, se fac presiuni imense pentru a ajunge la un consens privind un ├«nc─ârc─âtor universal, care s─â fie disponibil pentru fiecare telefon mobil. 

Acest proiect de lege ├«naintat de c─âtre Consiliul European va urma s─â fie negociat cu Parlamentul European ╚Öi cu Comisia European─â. ├Än func╚Ťie de votul acestora, s-ar putea s─â avem nevoie doar de un singur ├«nc─ârc─âtor, indiferent de marca telefonului pe care o de╚Ťinem.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock
colaj kate middleton jpg