Dorești să-ți cumperi un iPhone second-hand? Noua decizie a Apple care-l va face să fie inutil

Apple a avut întotdeauna politici mai dure față de serviciile de reparații pentru dispozitivele pierdute sau furate, dar numai dacă aveau funcția Find My iPhone activată.

iphone telefon pixabay jpg

Acum, compania va refuza și reparațiile pentru iPhone-uri, dacă dispozitivul este raportat ca pierdut sau furat în Registrul Dispozitivelor GSMA.

De ce un iPhone SH va fi inutil

Potrivit unei note interne trimise angajaților din cadrul Apple Store și furnizorilor de servicii autorizați de către Apple, compania va folosi acum baza de date aferentă GSMA Device Registry pentru a verifica dacă un dispozitiv este înregistrat ca pierdut sau furat înainte de a se  efectua reparații la dispozitivele ce sunt aduse la service. 

Citește și Trendul de pe TikTok care i-a înnebunit pe utilizatorii de iPhone. Iată ce nu știai despre telefonul tău

Dacă sistemele interne ale companiei indică faptul că dispozitivul a fost furat sau pierdut, tehnicienii din cadrul service-ului trebuie să respingă reparația, potrivit Phone Arena

Pentru cei nefamiliarizați, GSMA Device Registry este o bază de date globală care permite proprietarilor de smartphone-uri să înregistreze evenimente majore pe care le are iPhone-ul tău, de exemplu. 

În această categorie întră și evenimente neplăcute precum pierderea, furtul, frauda sau să indice că dispozitivul face obiectul unui plan de plată. Cu IMEI-ul telefonului, companiile cu acces la această platformă pot verifica cu ușurință dacă un dispozitiv a fost alocat vreuneia dintre aceste categorii.

Vezi și Apple și-a lansat primul iPhone de buget cu 5G. La ce preț poate fi achiziționat

Noua politică urmărește să împiedice înlocuirea iPhone-urilor furate cu altele noi dacă nu au mai avut niciodată activată Find My Device.

Desigur, pentru acele dispozitive cu Find My Device activat, nimic nu se schimbă, compania neagă deja serviciile de reparații pentru dispozitivele blocate.

Bineînțeles, asta s-ar putea să pună bețe în roate persoanelor ce doresc să-și achiziționeze un telefon din gama Apple la mâna a doua. Printre altele, acum poți să fii sigur că iPhone-ul tău furat va fi inutil pentru persoana ce ți-a furat telefonul. 

Anterior, Apple a anunțat că va începe să vândă piese de schimb pentru dispozitivele din gama iPhone, acestea fiind dedicate service-urilor autorizate ce se ocupă de acest timp de dispozitive. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net