Dorești să-ți cumperi un iPhone second-hand? Noua decizie a Apple care-l va face să fie inutil

Apple a avut întotdeauna politici mai dure față de serviciile de reparații pentru dispozitivele pierdute sau furate, dar numai dacă aveau funcția Find My iPhone activată.

iphone telefon pixabay jpg

Acum, compania va refuza și reparațiile pentru iPhone-uri, dacă dispozitivul este raportat ca pierdut sau furat în Registrul Dispozitivelor GSMA.

De ce un iPhone SH va fi inutil

Potrivit unei note interne trimise angajaților din cadrul Apple Store și furnizorilor de servicii autorizați de către Apple, compania va folosi acum baza de date aferentă GSMA Device Registry pentru a verifica dacă un dispozitiv este înregistrat ca pierdut sau furat înainte de a se  efectua reparații la dispozitivele ce sunt aduse la service. 

Citește și Trendul de pe TikTok care i-a înnebunit pe utilizatorii de iPhone. Iată ce nu știai despre telefonul tău

Dacă sistemele interne ale companiei indică faptul că dispozitivul a fost furat sau pierdut, tehnicienii din cadrul service-ului trebuie să respingă reparația, potrivit Phone Arena

Pentru cei nefamiliarizați, GSMA Device Registry este o bază de date globală care permite proprietarilor de smartphone-uri să înregistreze evenimente majore pe care le are iPhone-ul tău, de exemplu. 

În această categorie întră și evenimente neplăcute precum pierderea, furtul, frauda sau să indice că dispozitivul face obiectul unui plan de plată. Cu IMEI-ul telefonului, companiile cu acces la această platformă pot verifica cu ușurință dacă un dispozitiv a fost alocat vreuneia dintre aceste categorii.

Vezi și Apple și-a lansat primul iPhone de buget cu 5G. La ce preț poate fi achiziționat

Noua politică urmărește să împiedice înlocuirea iPhone-urilor furate cu altele noi dacă nu au mai avut niciodată activată Find My Device.

Desigur, pentru acele dispozitive cu Find My Device activat, nimic nu se schimbă, compania neagă deja serviciile de reparații pentru dispozitivele blocate.

Bineînțeles, asta s-ar putea să pună bețe în roate persoanelor ce doresc să-și achiziționeze un telefon din gama Apple la mâna a doua. Printre altele, acum poți să fii sigur că iPhone-ul tău furat va fi inutil pentru persoana ce ți-a furat telefonul. 

Anterior, Apple a anunțat că va începe să vândă piese de schimb pentru dispozitivele din gama iPhone, acestea fiind dedicate service-urilor autorizate ce se ocupă de acest timp de dispozitive. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
cub anamaria prodan animat gif
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
vladimir putin discurs anexare teritorii ucraina foto afp
uragan Ian   foto colaj captura jpg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati