Dreptul la informație a rușilor e aproape de final. Încă un jucător mondial important a fost doborât

În cea mai recentă mișcare a Rusiei de a cenzura serviciile de internet occidentale de când a început războiul prin invadarea Ucrainei, Google a confirmat că rușii au probleme în accesarea serviciului său de agregare de știri, Google News.

google news in romania jpeg

Aceasta urmează unui raport anterior al agenției de știri Interfax, care spunea că serviciul a fost blocat de cenzorul de internet al Rusiei, Roskomnadzor.

Ce se va întâmpla cu informația din Rusia?

„Am confirmat că unii oameni întâmpină dificultăți în accesarea aplicației și a site-ului web Google News în Rusia și că acest lucru nu se datorează unor probleme tehnice din partea noastră”, a transmis un purtător de cuvânt al Google, confirmând în mod tacit că serviciul de știri este afectat de restricții.

„Am muncit din greu pentru a menține serviciile de informare precum Google News accesibile oamenilor din Rusia cât mai mult timp posibil”, a adăugat gigantul american.

Vezi și O jurnalistă din Rusia a protestat în direct împotriva războiului declanșat de Putin: «Nu crede propaganda»!

Săptămâna trecută, Roskomnadzor a amenințat Google, susținând că reclamele de pe YouTube au fost folosite pentru a distribui „atacuri informaționale” despre care a spus că amenință cetățenii ruși, acuzând compania că este implicată în acte „de natură teroristă”.

Afirmația pare a fi un precursor al unei posibile restricții asupra YouTube. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. Platforma este pe deplin funcțională în Rusia. 

Tech Crunch a contactat Google cu privire la modificările care au fost introduse. Compania nu a răspuns la cererile aferente, dar un purtător de cuvânt al Google a sugerat că compania nu a văzut încă nimic similar care să afecteze YouTube. 

Citește și Cum au interzis rețelele de social media propaganda și canalele Rusiei

Încă de la începutul invaziei, guvernul rus a impus mai multe restricții cu privire la informațiile despre războiul pe care Rusia l-a început asupra Ucrainei, restricționând mai multe platforme de social media care, conform Kremlinului, "răspundeau informații false despre operațiunea militară specială". 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net