Eroarea Millennium a revenit în forță. Microsoft, afectat de un bug periculos

Problema de e-mail numită eroarea Millennium care a afectat computerele în 2000 a revenit în forță, deoarece utilizatorii Microsoft Exchange raportează probleme similare la accesarea e-mailurilor cu cele avute în urmă cu 22 de ani. 

Cei de la Microsoft lucrează intens pentru a remedia problema serverelor Sursă: Pixabay.com
Cei de la Microsoft lucrează intens pentru a remedia problema serverelor Sursă: Pixabay.com

Problema care a afectat serverele din întreaga lume a început când ceasul a bătut miezul nopții în ajunul Anului Nou.

Administratorii de sistem de la Microsoft au numit glitch-ul Y2K22, similar cu bug-ul Y2K, care a afectat unele computere cu aproape 22 de ani în urmă. Din fericire, apocalipsa computerelor nu s-a întâmplat niciodată, dar problema actuală cu serverele de schimb este izbitor de asemnătoare cu cea avută în trecut. 

Problema provine din modul în care Microsoft denumește actualizările pentru motorul său de scanare malware, care utilizează anul, luna și data înaintea unui alt număr de patru cifre, cunoscut sub numele de număr de actualizare.

Microsoft nu a confirmat încă detaliile tehnice ale eșecului, dar a spus că inginerii „lucrează non-stop la o remediere”, astfel încât utilizatorii din întreaga lume să își poată accesa din nou adresele de e-mail, informează Daily Mail. 

Microsoft a spus că remedierea „va dura câteva zile pentru a fi dezvoltată și implementată” și că inginerii lucrează intens la soluționarea problemei care a afectat zeci de mii de oameni din întreaga lume. 

Ce este Bug-ul Y2K

Bugul Y2K , denumit și bugul anului 2000 sau Millennium Bug , o problemă în codificarea sistemelor computerizate care a fost proiectată să creeze ravagii în computerele și rețelele de calculatoare din întreaga lume la începutul anului 2000 (în măsurători metrice , k reprezintă 1.000 ). 

După mai bine de un an de alarmă internațională, pregătiri febrile și corecții de programare, au avut loc câteva eșecuri majore în tranziția de la 31 decembrie 1999 la 1 ianuarie 2000. 

Se estimează că 300 de miliarde de dolari au fost cheltuiți (aproape jumătate în Statele Unite) pentru a actualiza computerele și programele de aplicații pentru a fi conforme cu Y2K.

În anii următori, unii analiști au subliniat că actualizările de programare care făcuseră parte din campania de conformitate Y2K au îmbunătățit sistemele de calculatoare și că beneficiile acestor îmbunătățiri vor continua să fie văzute pentru ceva timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net