Facebook, dat în judecată de către un stat! Ce sfârșit poate avea compania

Comisia Australiană pentru Concurență și Consumatori a dat în judecată Meta Platforms și Meta Platforms Ireland, acuzând că s-au implicat într-un comportament fals, înșelător sau abuziv, publicând reclame înșelătoare cu personalități publice australiene proeminente, potrivit unui comunicat publicat vineri.

social media 763731 640 jpeg

ACCC susține că reclamele, care promovau investiții în criptomonede sau scheme de câștig, ar putea induce în eroare utilizatorii Facebook, făcându-i să creadă că schemele promovate sunt asociate cu persoane bine cunoscute prezentate în reclame, cum ar fi omul de afaceri Dick Smith, prezentatorul TV David, Koch și fostul premier al NSW, Mike Baird. 

Ce sfârșit o să aibă Facebook

Schemele erau, de fapt, escrocherii, iar persoanele prezentate în reclame nu le-au aprobat sau susținut niciodată.

Reclamele conțineau link-uri care îi duceau pe utilizatorii Facebook către un articol media fals, care includea citate atribuite persoanei publice prezentate în anunț, care aprobă o criptomonedă sau o schemă de câștig. 

Utilizatorii au fost apoi invitați să se înscrie și au fost contactați ulterior de escroci care au folosit tactici de înaltă presiune, cum ar fi apeluri telefonice repetate, pentru a convinge utilizatorii să depună fonduri în schemele false.

Vezi și Ce se întâmplă acum cu live-urile de pe Instagram. Zuckerberg a schimbat cu totul platforma

„Esența cazului nostru este că Meta este responsabilă pentru aceste reclame pe care le publică pe platforma sa”, a declarat Rod Sims, președintele ACCC. 

„Este o parte cheie a afacerii. Meta permite agenților de publicitate să vizeze utilizatorii care sunt cel mai probabil să facă clic pe linkul dintr-un anunț pentru a vizita pagina de destinație a anunțului, folosind algoritmi Facebook. Acele vizite pe paginile de destinație din reclame generează venituri substanțiale pentru Facebook.”

Plângerea ACCC o acuză pe Meta că nu a împiedicat „publicarea de reclame false chiar și după ce celebritățile au raportat reclame false, înșelătoare sau abuzive pentru Meta”.

ACCC solicită declarații nespecificate, ordonanțe, penalități, costuri și alte ordine.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net