Facebook va permite mesajul ce incită la ură, dacă este adresat soldaților ruși

#Război Ucraina-Rusia

Facebook și Instagram au instituit o schimbare temporară a politicii care permite utilizatorilor din unele țări, printre care și România, să posteze conținut care este, de obicei, interzis, inclusiv apeluri la vătămare sau chiar moartea soldaților sau politicienilor ruși.

facebook social media telefon phone 292994 1920 jpeg

Schimbarea a apărut pentru prima dată într-un raport al Reuters , citând e-mailuri interne către moderatori. În ele, publicația raportează că vor fi permise cererile și trimiterile către moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui din Belarus, Aleksandr Lukașenko, atâta timp cât acestea nu conțin amenințări la adresa altora sau „indicatori de credibilitate”, cum ar fi să spună unde sau cum va avea loc actul.

Schimbări controversate în politica Facebook

Într-o declarație trimisă către redacția The Verge , purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a declarat: „Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent, cum ar fi „moartea rusului”. invadatori.' Încă nu vom permite apeluri credibile la violență împotriva civililor ruși”.

The New York Times a confirmat că această politică se aplică persoanelor care utilizează serviciul din Ucraina, Rusia, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Slovacia, Ungaria și România. 

Standardele comunității Facebook privind discursul ce incintă ură și violență și incitare au continuat să primească actualizări de când compania a început să le publice în mod public în 2018 . Această schimbare este doar cel mai recent exemplu al modului în care platformele și-au modificat tratamentul conținutului care provine din țările invadatoare sau care se referă la acestea de la începutul războiului.

„Emitem o indemnizație pentru spiritul politicii pentru a permite discursurile violente T1 care altfel ar fi eliminate conform politicii privind discursul instigator la ură atunci când: (a) vizează soldați ruși, CU EXCEPȚIA prizonierilor de război sau (b) vizează ruși acolo unde este clar că contextul este invazia rusă a Ucrainei (de exemplu, conținutul menționează invazia, autoapărarea etc.).”, se arată în actualizarea de la Reuters.

De obicei, regulile de moderare ar dicta ca limbajul care dezumanizează sau atacă un anumit grup pe baza identității acestuia să fie eliminat. Dar e-mailurile citate de Reuters susțin că contextul situației actuale necesită citirea în ansamblu a postărilor din țările enumerate despre soldații ruși, iar în absența unor declarații credibile atașate, moderatorii sunt îndrumați să nu ia măsuri în privința lor.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net