Facebook se prăbușește? Anunțul lui Mark Zuckerberg despre aplicație a întristat pe toată lumea

Ultima actualizare:

După aproape 20 de ani în care numărul celor care utilizau rețeaua de socializare a crescut constant, inevitabilul s-a produs, iar Mark Zuckerberg a anunțat în cea mai recentă conferință că numărul de utilizatori activi zilnici a scăzut. Aproape imediat, acțiunile gigantului din spatele rețelelor de socializare, Meta Networks, au scăzut și ele cu aproximativ 20%. 

Aplicația Facebook este mai puțin utilizată de oameni
Aplicația Facebook este mai puțin utilizată de oameni

Facbook se prăbușește?

Cifrele arată că numărul utilizatorilor activi pe Facebook s-a redus de la 1,93 miliarde la 1,929 miliarde, doar în ultimul trimestru fiscal din 2021, iar acest lucru a afectat creșterea veniturilor din publicitate. Concret, Facebook este evaluată în acest moment cu 200 de miliarde de dolari mai puțin decât ieri, din cauza concurenței venite dinspre Tik Tok și Youtube. 

De asemenea, un raport  al câștigurilor trimestriale arată că și timpul total petrecut de utilizatori pe rețeaua de socializare a scăzut cu cinci procente, iar acest lucru a fost din cauza faptului că Facebook a instituit câteva modificări pentru îndeplinirea obiectivului său, acela de a crește interacțiunile personale și de a scădea postările publice. 

Cercetările firmelor specializate arată că nu doar Facebook a fost afectat de scăderea numărului de utilizatori, ci și Twitter, Snap și Pinterest. Motivul fiind migrarea tinerilor către alte rețele de socializare.

În trecut, Facebook a fost considerat a fi al doilea site social mondial, după Google, iar în România, aplicația fost imediat apreciată. Facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010, numărul acesta crescând la peste 3,7 milioane, în doar un an.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net