Filmele SF devin realitate! Au apărut primele lentilele de contact inteligente

#Shopping Mall 10 ianuarie 2022

Conceptul de lentile de contact care pot furniza informații în timp real ochiului uman a apărut în filme de ani de zile. Chiar acum rulează ceva interesant pe Netflix, deși povestea aduce în prim plan ideea ochilor artificiali inteligenți. Este firesc, așadar, ca unele companii să încerce să transforme ficțiunea în realitate. 

article img

În timpul CES 2022, Mojo Vision a anunțat parteneriate cu Adidas și alte companii producătoare de echipamente sportive în vederea realizării unor lentile de contact inteligente. Mai exact, compania a demonstrat că dispozitivul, atunci când este aplicat pe ochi, poate afișa text și imagini în timp real, furnizând informații oferite atât de lumea înconjurătoare, cât și de un smartphone sau alt dispozitiv extern. 

Reprezentanții InWith Corporation au declarat recent că lucrează la prima lentilă de contact electronică ce va funcționa conectată la smartphone sau alt dispozitiv extern. Aplici lentilele și vezi în timp real imagini pe care ți le furnizeazîă telefonul mobil, tableta sau alt gadget. 

Într-un interviu acordat CNET, CEO-ul Michael Hayes spune că lentilele vor funcționa conectate la smartphone-ul tău sau la un alt dispozitiv extern pentru a-ți arăta informații în timp real despre lumea din jur. "Veți putea afla care este limita de viteză pe acest drum, în ce direcție să te îndrepți, sau vei afla unde este următoarea ieșire de pe autostradă și la ce distanță se află”. a spus el. Cum va fi posibil acest lucru? În fața ochilor vei vedea o hartă”

Hayes a precizat că lentilele vor avea capacitatea de a ajuta persoanele care suferă de prezbiopie (pierderea capacității ochilor de a se concentra asupra obiectelor din apropiere) prin adaptarea la diferite scenarii în timp real, eliminând nevoia acestora a purta ochelari de citit. Hayes spune că așteaptă acum aprobarea Food and Drug Administration.