Funcția Live Text de pe iPhone! Cum să o folosești pe telefonul tău

iPhone-ul tău este plin de trucuri pe care poți să le folosești în timpul tău liber care, fără să-ți dai seama, s-ar putea să-ți ușureze foarte mult viața. 

iphone camera jpg
Funcția Live Text este disponibilă de la iOS 15+

Cel mai nou truc se numește „Live Text” și-ți permite să copiezi elemente text ce se află în jurul tău direct pe telefon, fără a fi nevoie să tastezi separat fiecare literă.

Live Text vă permite să îndreptați camera telefonului iPhone către un obiect din lumea reală și să copiați și să lipiți un text de pe acesta în telefon.

Cum poți să folosești Live Text?

Acesta vă poate ajuta să capturați notițe pe o tablă albă la sfârșitul unei întâlniri sau la sfârșitul unui curs la școală. Ba chiar mai mult, puteți să copiați o rețetă scrisă de mână ce este transmisă din generație în generație, doar că acum, totul o să fie digital.

Citește și: Ai poze sensibile în telefon? Ce viitor te așteaptă cu iOS 16

Funcționează prin intermediul aplicației pentru cameră și utilizează inteligența artificială de înaltă tehnologie pentru a recunoaște și scana texte, indiferent de condițiile de iluminare.

„Astăzi, fotografiile noastre sunt pline de informații bogate și utile, de la fotografii ale locurilor pe care le vizităm până la rețete scrise de mână”, a spus Apple, când a anunțat această funcție, la evenimentul său WWDC.

Vezi și: Trucurile de pe telefonul tău care te ajută să plătești mai puțini bani

Pentru a utiliza instrumentul, veți avea nevoie de iOS 15, care este disponibil pentru oricine are un iPhone 6S sau o versiune ulterioară, precum și iPod touch de a șaptea generație.

După ce este sortat, alegeți un obiect cu text pe care doriți să îl scanați și deschideți aplicația Cameră de pe iPhone.

S-ar putea să te intereseze și: Cât de scump va ajunge să fie iPhone 14? Utilizatorii sunt nemulțumiți

Îndreptați camera către obiect și apoi atingeți indicatorul care apare în colțul din dreapta jos al afișajului. Arată precum liniile unui text, care sunt înconjurate de o casetă.

Când îl atingeți, textul apare pe afișaj și vi se oferă opțiunea de a-l copia, selecta, căuta, traduce sau distribui.

Puteți să-l copiați și să lipiți într-un e-mail sau într-o notiță, de exemplu, sau să îl distribuiți unui prieten prin WhatsApp sau Facebook Messenger.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
maria constantin iubit 3 png
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
image
image
image
image
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)