Google va deveni mult mai strict! Ce plănuiește compania pentru utilizatori

Cunosc pentru libertatea sa, Google se pare că va începe să impună mai multe limitări pentru utilizatorii săi, într-un sistem pe care și Apple îl aplică de ani buni.

image

Ce modific─âri aduce Google?

Miercuri, Google a anun╚Ťat c─â va adopta noi modific─âri privind restric╚Ťiile de confiden╚Ťialitate, care vor limita considerabil urm─ârirea utilizatorilor pe aplica╚Ťiile dezvoltate de c─âtre┬áAndroid. Similar, ╚Öi Apple a adoptat o asemenea politic─â anul trecut, care a schimbat practicile sale de publicitate ale mai multor firme, potrivit┬ánews.ro

Compania american─â a transmis c─â dezvolt─â c├óteva reguli noi ce vor fi axate pe confiden╚Ťialitatea utilizatorului din cadrul ID-ului atribuit pentru publicitate.┬á

ID-urile digitale ce sunt disponibile ├«n telefoanele noastre ajut─â companiile de tehnologie publicitar─â s─â urm─âreasc─â ╚Öi s─â partajeze informa╚Ťii despre utilizatori. Prin aceast─â schimbare, companii precum Meta/Facebook va fi profund afectat─â de astfel de reglement─âri.

Similar, ╚Öi modific─ârile efectuate de Apple au lovit ├«n mod direct┬áMeta, care a transmis c─â modific─ârile de confiden╚Ťialitate pe care Apple le-a f─âcut vor reduce v├ónz─ârile Facebook cu aproximativ 10 miliarde de dolari ├«n acest an.

De asemenea, prin aceste modific─âri, 232 de miliarde de dolari din capitalizarea de pia╚Ť─â a companiei au fost ╚Öterse, ├«n doar o singur─â zi, reduc├ónd profund valoarea de pia╚Ť─â a acesteia la o 600 de miliarde de dolari. Ca not─â informativ─â, anul trecut, Meta valora mai mult de 1.000 de miliarde de dolari.

ÔÇ│Este ├«ncurajator s─â vedem aceast─â abordare colaborativ─â pe termen lung a publicit─â┼úii personalizate care protejeaz─â confiden┼úialitatea de la Google.

A┼čtept─âm cu ner─âbdare s─â lucr─âm ├«n continuare cu ei ┼či cu industria ├«n domeniul tehnologiei de ├«mbun─ât─â┼úire a confiden┼úialit─â┼úii prin intermediul grupurilor industrialeÔÇŁ, a declarat Graham Mudd, vicepre┼čedinte pentru marketing de produse, reclame ┼či afaceri la Facebook.

Compania american─â Apple a fost profund criticat─â de c─âtre Meta, dar ╚Öi de alte companii pentru lansarea func╚Ťiei de transparen╚Ť─â a urm─âririi aplica╚Ťiilor, care ar putea reduce semnificativ capabilit─â╚Ťile de direc╚Ťionare, limit├ónd, a╚Öadar, agen╚Ťiile de publicitate s─â nu mai acceseze un identificator de utilizator iPhone, a╚Öa cum este ╚Öi ├«n cazul Google.

┬á Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á┬á

angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
bia khalifa jpeg
mara banica
olivia newton john matt lattanzi webp
Tate  jpg
ramona badescu jpeg
index (1) webp
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
mira 10 jpg
nicolae alina romaniei binder jpg
image png
mire si mireasa cu verighete freepick jpg
summer well 2019 jpeg
index (19) webp