Amendă sau proces. Suma imensă de bani pe care Meta a plătit-o pentru a scăpa de judecători

Facebook și urmărirea utilizatorilor a devenit deja un subiect pe care-l poți să auzi și la o partidă de table, în parcul de lângă bloc, dar iată că Meta se pregătește să achite 90 de milioane de dolari pentru a rezolva procesul de confidențialitate pentru urmărirea utilizatorilor.

facebook 0 png

Facebook/Meta a fost de acord să plătească aproximativ 90 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces de confidențialitate vechi de un deceniu, fiind acuzat că urmărește activitatea pe internet a utilizatorilor chiar și după ce aceștia s-au deconectat de pe site-ul social media.

90 de milioane de dolari pentru un proces

În vorbire liberă, urmărirea utilizatorilor chiar și după deconectare ar putea avea în vedere mitul urban care ar  afișa reclame mult prea specifice. Așadar, în cadrul unei conversații, utilizarea unui cuvânt cheie, de exemplu "Coca-Cola" de mai multe ori, l-ar fi putut face pe utilizator să fie vizat de mai multe reclame despre produsul respectiv, chiar dacă acesta nu a căutat nimic despre subiectul respectiv.

O propunere de soluționare preliminară a fost depusă la Tribunalul Districtual al Statelor Unite din San Jose, California, iar aceasta necesită aprobarea unui judecător. Acordul cere, de asemenea, ca Facebook să șteargă datele pe care le-a colectat în mod necorespunzător.

Totuși, chiar dacă se părea că vom avea un răspuns în privința mitului urban cunoscut de toți cei ce folosesc rețelele de social media, utilizatorii au acuzat compania Meta de încălcarea legilor federale și de stat privind confidențialitatea și interceptarea telefoanelor prin utilizarea plug-in-urilor pentru a stoca cookie-uri/informații cu caracter personal care i-au urmărit când au vizitat site-uri externe care conțin butoane de „like” de la Facebook.

Totuși, acesta nu este primul proces care are în vedere respectarea vieții private a utilizatorilor în care este implicată Meta. În iulie 2019, a fost de acord să consolideze măsurile de protecție a confidențialității într-un acord al Comisiei Federale de Comerț din Statele Unite, care a inclus chiar și o amendă de 5 miliarde de dolari, potrivit Reuters

De asemenea, luni, procurorul general din Texas a dat în judecată Meta, susținând că a colectat date de recunoaștere facială fără permisiunea utilizatorilor.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net