Amend─â sau proces. Suma imens─â de bani pe care Meta a pl─âtit-o pentru a sc─âpa de judec─âtori

Facebook ╚Öi urm─ârirea utilizatorilor a devenit deja un subiect pe care-l po╚Ťi s─â auzi ╚Öi la o partid─â de table, ├«n parcul de l├óng─â bloc, dar iat─â c─â Meta se preg─âte╚Öte s─â achite 90 de milioane de dolari pentru a rezolva procesul de confiden╚Ťialitate pentru urm─ârirea utilizatorilor.

facebook 0 png

Facebook/Meta a fost de acord s─â pl─âteasc─â aproximativ 90 de milioane de dolari pentru a solu╚Ťiona un proces de confiden╚Ťialitate vechi de un deceniu, fiind acuzat c─â urm─âre╚Öte activitatea pe internet a utilizatorilor chiar ╚Öi dup─â ce ace╚Ötia s-au deconectat de pe site-ul social media.

90 de milioane de dolari pentru un proces

├Än vorbire liber─â, urm─ârirea utilizatorilor chiar ╚Öi dup─â deconectare ar putea avea ├«n vedere mitul urban care ar┬á afi╚Öa reclame mult prea specifice. A╚Öadar, ├«n cadrul unei conversa╚Ťii, utilizarea unui cuv├ónt cheie, de exemplu "Coca-Cola" de mai multe ori, l-ar fi putut face pe utilizator s─â fie vizat de mai multe reclame despre produsul respectiv, chiar dac─â acesta nu a c─âutat nimic despre subiectul respectiv.

O propunere de solu╚Ťionare preliminar─â a fost depus─â la Tribunalul Districtual al Statelor Unite din San Jose, California, iar aceasta necesit─â aprobarea unui judec─âtor. Acordul cere, de asemenea, ca Facebook s─â ╚Ötearg─â datele pe care le-a colectat ├«n mod necorespunz─âtor.

Totu╚Öi, chiar dac─â se p─ârea c─â vom avea un r─âspuns ├«n privin╚Ťa mitului urban cunoscut de to╚Ťi cei ce folosesc re╚Ťelele de social media, utilizatorii au acuzat┬ácompania Meta┬áde ├«nc─âlcarea legilor federale ╚Öi de stat privind confiden╚Ťialitatea ╚Öi interceptarea telefoanelor prin utilizarea plug-in-urilor pentru┬áa stoca cookie-uri/informa╚Ťii┬ácu caracter personal care i-au urm─ârit c├ónd au vizitat site-uri externe care con╚Ťin butoane de ÔÇ×likeÔÇŁ de la Facebook.

Totu╚Öi, acesta nu este primul proces care are ├«n vedere respectarea vie╚Ťii private a utilizatorilor ├«n care este implicat─â Meta. ├Än iulie 2019, a fost de acord s─â consolideze m─âsurile de protec╚Ťie a confiden╚Ťialit─â╚Ťii ├«ntr-un acord al Comisiei Federale de Comer╚Ť din Statele Unite, care a inclus chiar ╚Öi o amend─â de 5 miliarde de dolari, potrivit┬áReuters.┬á

De asemenea, luni, procurorul general din Texas a dat ├«n judecat─â Meta, sus╚Ťin├ónd c─â a colectat date de recunoa╚Ötere facial─â f─âr─â permisiunea utilizatorilor.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
ramona badescu jpeg
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
Tate  jpg
index (1) webp
image
image
image
image
image png
mire inselat 2 webp
summer well 2019 jpeg
index (19) webp
Tate  jpg
image webp