Răspunsul politicienilor europeni la retragerea Meta: „Ne descurcăm și fără”

Meta a lansat o serie de „amenințări” la adresa Uniunii Europene, dacă cererile lor nu se vor respecta. Totuși, mai marii politicieni ai UE au declarat că societatea europeană se descurcă foarte bine și fără Facebook.

facebook 0 png

Recent, Meta a transmis că își va retrage serviciile Facebook și Instagram de pe piața europeană, dacă cererilor lor privind stocarea de date personale nu va fi aprobată. Ca notă informativă, în Uniunea Europeană, utilizatorii au dreptul să decidă dacă ca datele lor personale să dispară atunci când aceștia își șterg contul de pe o rețea de socializare, numindu-se și „dreptul de a fi uitat”. Pe de altă parte, în SUA, această lege nu există.

Ce reacție au avut politicienii la semnalul lui Meta

Așadar, în urma amenințărilor din partea companiei americane, ministrul Finanțelor al Germaniei, Robert Habeck și ministrul Finanțelor al Franței, Bruno LeMarie au transmis că Europa se va descurca foarte bine și fără Facebook sau Instagram, potrivit Bloomberg.

Habeck a transmis că a stat timp de patru ani fără Facebook sau Twitter, după ce conturile sale personale au fost sparte de către hackeri. În același timp, LeMarie a subliniat că Europa își va păstra suveranitatea și nu va da în spate.

În urma acestor răspunsuri, Meta a transmis că nu există, în mod real, planuri de a-și retrage serviciile de pe piața Uniunii Europene. Un caz asemănător a fost prezent și înainte, când politica GDPR a fost propusă. De asemenea, compania a transmis că o astfel de retragere va afecta profund afacerile companiei, care deja s-a lovit de o scădere uimitoare a numărului de utilizatori. 

Totuși, dacă Facebook nu o să reușească să se muleze pe cerințele Uniunii Europene, va trebui să-și schimbe politica. Meta dorește să stocheze datele europenilor pe serverele aflate în SUA, aflate sub jurisdicție americană. Așadar, multe drepturi de care se bucură europenii privind datele personale nu se vor aplica în cazul în care datele se află sub altă jurisdicție. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net