Iată robotul care stă în locul tău la coadă!
Voia morţiş să-şi ia un telefon inteligent, dar nu rezista să stea la codă ca să apuce mobilul mult visat. Aşa că, australianca Lucy Kelly, de 35 de ani, a trimis un robot care a suportat corvoada în locul său.
Lucy Kelly din Sydney a găsit o idée ingenioasă ca să scape de cozile care se fac de obicei la magazinele Apple din întreaha lume când se pune pe piaţă un nou model. Cum clienţii stau cu orele până se pune în vânzare şi unii mai trebuie să şi muncească, Kelly a avut o idee genială.
Ea l-a trimis la coadă pe iPad robotul ei de “teleprezenţă”, pentru a cumpăra un iPhone 6s. Magazinul Apple din metropola australiană a pus în vânzare telefoanele inteligente, vineri, 25 septembrie, la ora 8.00 (a.m). Ca să fie sigură că apucă unul, Lucy a pus robotul la coadă de joi, la ora 4 (a.m.). Era deja a 4-a persoană. În acest timp, ea s-a dus acasă şi a manipulat robotul de la distanţă printr-o aplicaţie, văzând tot ce se petrecea la coadă prin camera de filmare ataşată la acesta.
Când cineva intra în faţă, tânăra vorbea prin intermediul iPad-ului şi îl ruga politicos să respecte coada. În timp ce ceilalţi 50 de oameni care stăteau la codă în faţa magazinului îndurau ploaia şi frigul nopţii, în picioare, Lucy stătea lejer acasă şi le spunea poveşti. 28 de ore a stat robotul la coadă până i-a venit rândul şi când i-a venit rândul şi-a chemat stăpâna să vină să achite mobilul mult dorit.
“Mulţi dintre clienţi s-au distrat la vederea acestuia. Vorbeau cu mine prin intermediul aplicaţiei de pe tableta instalată pe roboţel. Chiar îşi făceau poze cu el şi eu le făceam cu mâna de acasă”, a povestit australianca. Robotul este de fapt un vehicul segway, dotat cu o tabletă şi sistem de controlare de la distanţă. El are o autonomie de până la 12 ore de funcţionare şi 24 de ore de stat în stand-by.
La restaurantul ăsta lucrează doar maşini
Într-un restaurant din San Francisco, SUA, roboţii fac toată treaba. Pe pereţi sunt aşezate locaşurile cu uşiţe din geamuri unde mâncarea aparea după ce o comanzi prin intermediul tabletelor care ţin locul ospătarilor. Pe uşiţe apare numele clientului şi acolo găseşte exact ceea ce a comandat prin intermediul tabletei. Roboţii sunt cei care preiau preparatele de la bucătărie şi le plasează în locaşul fiecărui client în funcţie de comanda acestuia. Singurii oameni din restaurant sunt 6 bucătari care pregătesc mâncarea, dar nu sunt la vedere.
Pepper, menajera care-ţi face treaba acasă
Este ultima variantă tehnologică de robot humanoid menajer şi a fost creat de cercetătorii de la Universitatea din Tokyo. Cu o autonomie de până la 48 de ore, greutate de 100 de kilograme, e prima creaţie cibernetică multifuncţională de uz domestic. Ştie să mânuiască atent vasele, să folosească buretele de bucătărie. Recunoaşte formele, materialul din care sunt făcute, face toate treburile în casă. Ştie să servească masa, să toarne în pahare, citeşte emoţiile oamenilor şi chiar le dă sfaturi. Sună la poliţie dacă îl sperie vreun hoţ şi la salvare dacă ţi-e rău. Costă 1.500 $.